ΕΣΡ: Νόμιμος δρόμος αντίδρασης των καναλιών το ΣτΕ

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2004 19:40
A- A A+

Ασκηση πίεσης για να μην εκδοθούν κυρωτικές αποφάσεις σε υποθέσεις που εκκρεμούν, χαρακτηρίζει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), τη χθεσινοβραδινή διακαναλική συζήτηση παρουσιαστών και διευθυντών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, με αφορμή τα πρόστιμα που επέβαλε η ανεξάρτητη αρχή στους σταθμούς, λόγω έλλειψης πολιτικής πολυφωνίας.

Ο νόμιμος δρόμος αντίδρασης των καναλιών για τις σε βάρος τους αποφάσεις είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, είπε σήμερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Γ. Λασκαρίδης.

Ερωτηθείς ειδικότερα για τα πρόστιμα που αφορούν το διάστημα από 15 έως 19 Δεκεμβρίου 2003, δηλαδή πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Λασκαρίδης διευκρίνισε ότι αυτά δεν επιβλήθηκαν για το χρόνο προβολής των κομμάτων αλλά για την «παντελή άγνοια των μικρών κομμάτων από τα κανάλια».

Τέλος, σήμερα το ΕΣΡ, δέχθηκε σε ακρόαση υπεύθυνους των Mega, Antenna, Star, Alpha, Alter, Μακεδονία, οι οποίοι θα υποβάλουν υπόμνημα για το θέμα των δημοσκοπήσεων σχετικά με πολιτικά πρόσωπα, γεγονός για το οποίο δημιουργείται σύγχυση ως προς την ερμηνεία του νόμου, όπως παραδέχεται και ο πρόεδρος του ΕΣΡ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV