«Μαϊμού» Apple Watch προς πώληση στην Κίνα

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 19:42
UPD:19:43

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ρολόγια τα οποία εμφανισιακά μιμούνται το διάσημο πλέον gadget της Apple και το λογισμικό του έχουν αρχίσει ήδη να διαφημίζονται στην δημοφιλέστερη υπηρεσία online shopping της Κίνας.

A- A A+

To Αpple Watch αναμένεται να φέρει επανάσταση στον χώρο των «έξυπνων» ρολογιών (smartwatches), και ως εκ τούτου η αντιγραφή είναι κάτι το οποίο αναπόφευκτα θα έρθει.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ρολόγια τα οποία εμφανισιακά μιμούνται το διάσημο πλέον gadget της Apple και το λογισμικό του έχουν αρχίσει ήδη να διαφημίζονται στην δημοφιλέστερη υπηρεσία online shopping της Κίνας.

Ειδικότερα, στο Taboao της Alibaba διαφημίζονται τα AW08 και iWatch, που διαθέτουν παρεμφερή καντράν, μέσα ελέγχου και γραφικά στο interface.

Ωστόσο, «τρέχουν» Android και όχι το κανονικό λειτουργικό της Apple, ενώ προσφέρονται στην τιμή των 250 γιουάν (40 δολαρίων), που αποτελεί μικρό κλάσμα της τιμής της κανονικής συσκευής.

Επίσης, δεν διαθέτουν αισθητήρες χτύπου καρδιάς στο πίσω μέρος και υποστηρίζεται ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας.

Όωπς αναφέρεται στο δημοσίευμα, σε κάποιες περιπτώσεις τονίζεται κιόλας ότι οι συσκευές ΔΕΝ είναι της Apple.

Τα Apple Watch - «μαϊμού» είχαν εντοπιστεί αρχικά τον Ιανουάριο, όταν δημοσιογράφος του Mashable είδε ένα στην Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας.

Όπως σημειώνει ο Μάθιου Φόρνεϊ, πρόεδρος της Fathom Chine, αναμένεται η ζήτηση για τα εν λόγω ρολόγια να εκτοξευτεί, ειδικά από τη στιγμή που διαφημίζονται online και τα προϊόντα της εταιρείας είναι δημοφιλή στην Κίνα.

Προτεινόμενα για εσάς