Βουλή: Κόντρα Δ. Στρατούλη - Γ. Βρούτση με αιχμή τις αναλογιστικές μελέτες

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 13:06
UPD:13:47
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Συνεχίσθηκε στη Βουλή η κόντρα της κυβέρνησης με τη Ν.Δ. μετά την καταγγελία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Ρωμανιά ότι προκειμένου να μειωθούν οι συντάξεις συντάχθηκαν αναλογιστικές μελέτες με λάθος στοιχεία.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης τόνισε πως «αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που είχε προγραμματίσει και προϋπολογίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, θα είχαμε προχωρήσει σε μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15%».

«Κανείς υπουργός δεν ασχολείται και δεν παρεμβαίνει στη σύνταξη των αναλογιστικών μελετών», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης υπερασπίσθηκε την πολιτική του και κάλεσε την κυβέρνηση «εφόσον είναι λάθος οι αναλογιστικές μελέτες και υπάρχουν χρήματα» να καταθέσει τροπολογία προκειμένου για να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και να αυξηθούν οι συντάξεις.

«Δεν μπορεί υπουργός που προχώρησε σε σφαγιασμό των συντάξεων να ζητά από την παρούσα κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση των συντάξεων», απάντησε ο κ. Στρατούλης για να προσθέσει: «Όταν εμείς επί ενάμιση μήνα προσπαθούμε να αποτρέψουμε μια καταστροφή είναι υποκριτικό να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Αν έμπαιναν σε ισχύ οι μνημονιακές διατάξεις θα έπρεπε να πάρουμε 810 εκατ. ευρώ από τους πολίτες. Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, ούτε σε σας κ. Βρουτση ούτε στην τρόικα (...) . Τον σφαγιασμό που έγινε στις συντάξεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον αποκαταστήσει μόλις η  οικονομία σταθεί στα πόδια της. Μην ανησυχείτε κύριε Βρούτση», κατέληξε ο κ. Στρατούλης.

newsroom naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή