Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Still Alice», Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ

Σε ηλικία 63 ετών
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 13:14
UPD:20:40
A- A A+

Ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ, δημιουργός της ταινίας «Still Alice», που πριν λίγες ημέρες χάρισε στην Τζούλιαν Μουρ το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και η οποία προβάλλεται από σήμερα στη χώρα μας, πέθανε σε ηλικία 63 ετών.  Ο Γκλέιτζερ έπασχε από την νευροεκφυλιστική νόσο Charcot.

Την βραδιά της απονομής των Όσκαρ, η Τζούλιαν Μουρ παραλαμβάνοντας το βραβείο συγκίνησε τους πάντες μιλώντας για το θάρρος με το οποίο ο Γκλέιτζερ αντιμετώπισε την ασθένειά του σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας που χάρισε στην ηθοποιό το πρώτο της Όσκαρ.

«Όταν ο Ρίτσαρντ διαγνώσθηκε με την πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση, ο Γουός τον ρώτησε τι θέλει να κάνει. Μήπως να ταξιδέψει, να δει τον κόσμο; Είπε ότι ήθελε να κάνει ταινίες. Και αυτό έκανε... Αυτή η ταινία είναι ένα δώρο που του έμαθε να εκτιμά ακόμη περισσότερο τη ζωή» είχε αναφέρει η Τζούλιαν Μουρ.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, που γεννήθηκε το 1952, έπασχε ήδη από την ασθένεια του Charcot, μία συχνά μοιραία νευροεκφυλιστική νόσο, όταν άρχισε τα γυρίσματα της ταινίας «Still Alice». Η ταινία αφορά μία άλλη εκφυλιστική ασθένεια, τη νόσο Αλτσχάιμερ. Η ομάδα της παραγωγής περιέγραψε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας προώθησης της ταινίας με ποιον τρόπο επικοινωνούσε με ένα τάμπλετ, αφού δεν μπορούσε να εκφρασθεί. Η πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση είναι το θέμα της ταινίας «Η Θεωρία των Πάντων» για τη ζωή του Στίβεν Χόκινγκ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς