Λευκωσία: Η αλληλεγγύη μεταξύ εταίρων πρέπει να είναι αμφίδρομη

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 09:51
UPD:09:53
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ' ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

O Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

A- A A+

Απογοήτευση για το γεγονός ότι η Λευκωσία δεν έχει λάβει υποστήριξη από ορισμένους Ευρωπαίους εταίρους αναφορικά με τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η αλληλεγγύη μεταξύ εταίρων πρέπει να είναι αμφίδρομη.

Αναφερόμενος στο θέμα της Ουκρανίας δήλωσε ότι «η Κύπρος έχει με συνέπεια συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή συναίνεση, υποστηρίζοντας ενεργώς τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστω και αν αυτό, είχε σημαντικό κόστος για την κυπριακή οικονομία».

«Αναμένουμε την ίδια αλληλεγγύη από τους εταίρους μας στην Ένωση σε θέματα που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς», πρόσθεσε.

Για την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι εντασσόταν στη μακρά πρακτική ισότιμης ενημέρωσης όλων των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας επί των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό.

Όπως ανέφερε, μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος δεν μπορεί να αγνοεί κανένα από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με επίκεντρο το Κυπριακό θα έχουν στο Λονδίνο ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Βρετανός υπουργός Ευρώπης Ντέιβιντ Λίντινγκτον. Στο τετ α τετ στο Φόρεϊν Όφις θα συζητηθούν επίσης οι διμερείς σχέσεις, καθώς και ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή