Επίθεση Αλ. Παπαρήγα σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2004 16:31

A- A A+

Ο απεγκλωβισμός των ψηφοφόρων, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, από τα δύο μεγάλα κόμματα με την ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ και η προώθηση της ταξικής συμμαχίας με απώτερο στόχο την διεκδίκηση της εξουσίας, είναι οι στρατηγικοί στόχοι του ΚΚΕ έτσι όπως τους ανέπτυξε η Γενική Γραμματέας του κόμματος Α. Παπαρήγα σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

Η κ. Παπαρήγα ανέλυσε την πολιτική σημασία που θα έχει για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού η διαφοροποίηση των ψηφοφόρων από την παραδοσιακή εκλογική τους συμπεριφορά, τονίζοντας ότι η αποδυνάμωση των δύο μεγάλων κομμάτων, δεν θα οδηγήσει μόνο στην ενίσχυση του ΚΚΕ, που είναι συνεπές με τις θέσεις του, αλλά και σε μια ευρύτερη ανακατάταξη του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας.

Ασκώντας κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα η κ. Παπαρήγα αφού σημείωσε την ταυτότητα θέσεων και πολιτικών , εξέφρασε την άποψη ότι η απότομη αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θα επηρεάσει και τη ΝΔ και υπ΄ αυτό το πρίσμα προέβλεψε ανακατατάξεις στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα ότι από τις ανακατατάξεις αυτές να προκύψει ένα νέο προοδευτικό σχήμα. Ομως αυτό, σημείωσε, μπορεί να γίνει μόνο με την λαϊκή παρέμβαση, δηλαδή με την καταψήφιση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη μη συνεργασία με τα υφιστάμενα πολιτικά σχήματα, η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι δεν υπήρχε καμία εγγύηση ότι μια τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να έχει επιτυχία και επανέλαβε τις βασικές πολιτικές διαφορές που έχουν καταγραφεί μεταξύ των κομμάτων, κάτι που όπως είπε θα γίνονταν αμέσως αντιληπτό και θα οδηγούσε σε αποτυχία.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή