Βουλή: Προεκλογική σκοπιμότητα τα περί υποθέσεων στο αρχείο

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2004 18:18
A- A A+

Κατηγορηματικά διαψεύδει η Βουλή, δημοσιεύματα που την θέλουν να έχει θέσει στο αρχείο υποθέσεις ευθύνης υπουργών, καθώς και να καθυστερεί την επιστροφή των σχετικών δικογραφιών στις εισαγγελικές αρχές.

Σε σημερινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κοινοβουλίου, επισημαίνεται ότι η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα να θέτει στο αρχείο υποθέσεις ποινικού χαρακτήρα, ότι ο εκάστοτε εισαγγελέας οφείλει να διατηρεί αντίγραφα των δικογραφιών, και πως το Κοινοβούλιο, ουδέποτε αρνήθηκε την αρωγή του στο εισαγγελικό έργο.

«Πέραν μιας αίτησης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, καμία άλλη αίτηση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής και πολύ περισσότερο πρόταση παραπομπής δεν έχει τεθεί κατά την κοινοβουλευτική περίοδο που έληξε στις 11 Φεβρουαρίου, εναντίον οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου...

...Προκαλεί, απορία η προφανής σκοπιμότητα, μία εβδομάδα προ των εκλογών, της κυκλοφορίας τέτοιου είδους «πληροφοριών» που, άγνωστο από ποια πρόσωπα, διοχετεύθηκαν χθες σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με επιπρόσθετες μάλιστα, ανακρίβειες ότι παρελήφθησαν ήδη 15 δικογραφίες, τις οποίες επεξεργάζεται, υποτίθεται, συγκεκριμένος εισαγγελέας. Η αλήθεια είναι ότι ο αναφερόμενος στα δημοσιεύματα εισαγγελέας πρόσφατα επισκέφθηκε μία φορά τις υπηρεσίες της Βουλής, ενημερώθηκε επί του συνόλου των δικογραφιών, αλλά δε ζήτησε να παραλάβει αντίγραφο ουδενός φακέλου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή