Α. Διαμαντοπούλου: «Θετικό βήμα» η παράλληλη συνέντευξη των πολιτικών αρχηγών

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2004 14:00
A- A A+

«Θετικό βήμα παρά τα προβλήματα χρόνου και δομής», χαρακτήρισε τη χθεσινή παράλληλη συνέντευξη των πέντε πολιτικών αρχηγών, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ¶ννα Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, έδειξε χθες «ειλικρίνεια, θέρμη, αμεσότητα και γνώση και απέφυγε οποιοδήποτε λαϊκισμό και επιθετικότητα ή καταγγελτικό λόγο, δείχνοντας άνεση ανθρώπου, γνώση των προβλημάτων και της κατάστασης και ωριμότητα για το μέλλον».

Όπως επισήμανε η κ. Διαμαντοπούλου, «ο κ. Παπανδρέου έκανε σαφές ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις από μηχανισμούς, βαρώνους και κατεστημένα, ώστε να χρειαστεί να ισορροπήσει παραλυτικά στο μέλλον, ενώ φάνηκε και η μηδενική του ανοχή στη διαφθορά και η σαφή του δέσμευση για ανατροπές σε όλα τα επίπεδα. Επιπροσθέτως, «έδειξε σιγουριά για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και τη σχέση ανάμεσα στην τελευταία και την κοινωνική πολιτική».

Όσον αφορά τον κ. Κώστα Καραμανλή, η κ. Διαμαντοπούλου, παραδέχθηκε ότι χθες φάνηκε η αδιαμφισβήτητη ευχέρεια λόγου και εκφράσεώς του, σημειώνοντας ωστόσο πως «η πειστικότητα δεν είναι θέμα ευχέρειας λόγου, αλλά περιεχομένου λόγου». Ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν έπεισε για το ότι το κόμμα του μπορεί να εκφράσει τον κεντρώο χώρο, αλλά αντίθετα, η κάλυψη ακραίων στοιχείων και συμπεριφορών, δηλώνει ότι το κόμμα αυτό παραμένει συντηρητικό και απαράλλαχτο», παρατήρησε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Για τα μικρότερα κόμματα, η κ. Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι «ένα κόμμα που δεν διεκδικεί την εξουσία, έχει περισσότερο δικαίωμα στη φαντασία -και αυτό δεν το είδαμε χθες». «Δεν είδαμε κάτι πρωτότυπο ή διαφορετικό, κάτι που να απέχει από τον κρυστάλλινο λόγο», σχολίασε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή