Ρ. Αντωνοπούλου: Ελλείψεις και παρατυπίες στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 12:08
UPD:12:37
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Σειρά ελλείψεων και παρατυπιών για βασικά ζητήματα που αφορούν τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας διαπίστωσε η αναπληρωτής υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Όπως αναφέρει σε γραπτή της απάντηση προς τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, έγινε διαβούλευση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και συμφωνήθηκαν αλλαγές στο πρόγραμμα για την κάλυψη 32.433 θέσεων προσωρινής κοινωφελούς εργασίας σε ειδικότητες που έχουν ζητήσει οι δήμοι.

Οι αλλαγές που έγιναν αφορούσαν:

- διόρθωση και ανακατανομή των αιτούμενων θέσεων ανά δήμο με βάση την αυστηρή τήρηση των αντικειμενικών κριτηρίων.

- επακριβή και τακτική περιγραφή της θέσης εργασίας και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν οι επιβλέποντες φορείς ώστε να καταγράφεται και να εξακριβώνεται το αναλαμβανόμενο προς εκτέλεση έργο (μέχρι τώρα καταγραφόταν η ειδικότητα χωρίς το έργο), αλλά και να διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα του ωφελούμενου ανέργου.

- καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των ανέργων που θα επιλεγούν. Συγκεκριμένα ζητήθηκε η έκδοση υλικού στο οποίο θα περιλαμβάνεται ο «χάρτης» των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των ανέργων που θα τοποθετηθούν στις συγκεκριμένες θέσεις.

Μετά τις 20 Μαρτίου ο ΟΑΕΔ ως δικαιούχος θα απευθύνει την τελική δημόσια πρόσκληση ώστε να δέχεται αιτήσεις από ανέργους.

Επίσης σύντομα αναμένεται να οριστικοποιηθούν και οι τελικές λεπτομέρειες για την επόμενη προκήρυξη που θα αφορά στις 19.577 θέσεις κοινωφελούς εργασίας των υπουργείων, των εποπτευόμενων φορέων τους και των περιφερειών. 

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή