Μέριμνα για τους δανειολήπτες υπαλλήλους στο Παρακαταθηκών και Δανείων ζητεί η Άννα Καραμανλή

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 21:13
UPD:21:16
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Οικονομίας κ. Σταθάκη, σχετικά με τη δημιουργία φορέα διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, η βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. Άννα Καραμανλή κατέθεσε ερώτηση με την οποία ζητά να ενταχθούν σε αυτόν και οι δανειολήπτες δημόσιοι υπάλληλοι του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Όπως αναφέρει η κ. Καραμανλή, ο εν λόγω φορέας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, θα αποκτήσει τα δάνεια από τις τράπεζες και στη συνέχεια θα αποφασίζει ανά περίπτωση ευνοϊκές ρυθμίσεις όπως  μέρους της οφειλής, επιμήκυνση δόσεων ή χαμηλότερο επιτόκιο.

Η κ. Καραμανλή υποστηρίζει ότι ο υπό δημιουργία φορέας πρέπει να περιλαμβάνει και τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου, που είναι δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τέλος η βουλευτής Β’ Αθηνών υπενθυμίζει τις μεγάλες μειώσεις αποδοχών που έχει υποστεί η συγκεκριμένη κατηγορία οφειλετών τα τελευταία χρόνια και τονίζει ότι η ένταξή τους σε μια τέτοια ρύθμιση επιβάλλεται για λόγους ισότιμης μεταχείρισης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή