Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 20:32
UPD:23:45
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Σύσκεψη για το ζήτημα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τέθηκε επίσης το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών που αφορούν τις ήδη διαβιβασθείσες στη Βουλή δικογραφίες που σχετίζονται με την υπαγωγή της χώρας στη μνημονιακή επιτροπεία αλλά και με ζητήματα που αφορούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για το PSI, την 1η και 2η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε είναι η εξεταστική για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εξετάζονται οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει και οι δικογραφίες που υπάρχουν στη Βουλή και αφορούν μηνυτήριες αναφορές πολιτών για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο και τις ποινικές ευθύνες που υπάρχουν» σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και το πώς θα ενοποιηθούν αυτές οι υποθέσεις.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, ο Υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς κ. Νικολούδης, ο ΓΓ της Κυβέρνησης κ. Σαγιάς και ο ΓΓ του Πρωθυπουργού κ. Τζανακόπουλος. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή