Τον Μ. Φραντκόφ διόρισε πρωθυπουργό ο Β. Πούτιν

Εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ε.Ε. μέχρι σήμερα
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2004 13:55
UPD:14:17

A- A A+

Τον άγνωστο στο ευρύ κοινό και μέχρι σήμερα, εκπρόσωπο της Ρωσίας στην Ε.Ε., Μιχαήλ Φραντκόφ, διόρισε στο αξίωμα του πρωθυπουργού ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, σε μια ακόμα απόφαση-έκπληξη μετά την καθαίρεση της κυβέρνησης Κασιάνοφ.

Ο Μιχαήλ Φραντκόφ δεν ανήκει στο περιβάλλον του Βλαντίμιρ Πούτιν. Μέχρι σήμερα ήταν εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αρμόδιος για την ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας – Ε.Ε.. Σήμερα το πρωί βρισκόταν ακόμη στις Βρυξέλλες και επρόκειτο να επιστρέψει εσπευσμένα στη Μόσχα. Ο κ. Φραντκόφ είχε διατελέσει και υπουργός Εμπορίου επί εποχής Γέλτσιν.

Η απόφαση του ρώσου προέδρου πρέπει να λάβει και την έγκριση της Δούμας, η οποία θα συζητήσει το θέμα την Παρασκευή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ρωσικής κάτω Βουλής, Μπόρις Γκριζλόφ. Ωστόσο, η έγκριση της απόφασης του ρώσου προέδρου δεν αμφισβητείται.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης «πρέπει να είναι ένας καλός επαγγελματίας, έντιμος, με πείρα σε διάφορους τομείς της κρατικής λειτουργίας», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στους δημοσιογράφους ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα, και πρόσθεσε ότι ο Μιχάηλ Φραντκόφ πληροί τους όρους αυτούς.

Η επιλογή του Μιχαήλ Φραντκόφ είναι όσο απροσδόκητη υπήρξε και η παύση της κυβέρνησης Κασιάνοφ.

«Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει μία τόσο περίεργη απόφαση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πολιτικός αναλυτής Αντρέι Πιοντκόφσκι, σημειώνοντας: «Όσο και να φαίνεται παράξενο, ο κ. Φραντκόφ προέρχεται από την παλιά φρουρά της εποχής Γέλτσιν».

Ο Μιχαήλ Φραντκόφ είναι 53 ετών, γεννήθηκε στο Κουίμπισεφ της επαρχίας της Σαμάρα. Διετέλεσε υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου από το 1997 μέχρι το 1998, υπουργός Εμπορίου από το 1999 μέχρι το 2000 και επικεφαλής της υπηρεσίας πάταξης οικονομικού εγκλήματος από το 2001 μέχρι το 2003.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή