Γκ. Χαρδούβελης: Φοβήθηκα κι έβγαλα κάποια χρήματα στο εξωτερικό το 2012

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 13:49
UPD:16:01
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
A- A A+

Τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει κάτι παράνομο στις δραστηριότητές του επανέλαβε ο Γκίκας Χαρδούβελης αναφερόμενος στις καταγγελίες πως τον Μάιο του 2012 (περίοδο κατά την οποία ήταν υπεύθυνος του οικονομικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου) έβγαλε στο εξωτερικό χρηματικά ποσά, τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που ήταν υποχρεωμένος να υποβάλει.

Μιλώντας συγκεκριμένα στο Star, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι τα επίμαχα ποσά «είναι δηλωμένα και φορολογημένα». «Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Και εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματα μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα» παραδέχτηκε.

Αναφερόμενος ειδικά στις μικρές μεταφορές χρημάτων, ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι «τα χρήματα τα έβγαζα σε μικρά ποσά στο εξωτερικό, διότι το έκανα μόνος μου μέσω Ιnternet».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ενοχλημένος που ενημερώθηκε για το έγγραφο Νικολούδη από μια εφημερίδα και όχι από την Βουλή. «Δεν είναι σωστό να το μαθαίνω από τον Τύπο» είπε.

«Έβγαλα στο εξωτερικό μόνο ένα μικρό κομμάτι από τα χρήματα μου... Έχω μεταφέρει και χρήματα στην Ελλάδα, με αυτά αγόρασα το σπίτι μου… Η ζωή μου είναι καθρέφτης» πρόσθεσε.

ΑΝΕΛ: Ο κ. Χαρδούβελης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

«Οι σημερινές απόπειρες του κ. Χαρδούβελη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με τις συστηματικές ενέργειές του για να αποφύγει τη φορολόγηση των εισοδημάτων του βγάζοντας τα χρήματά του στο εξωτερικό, την περίοδο που ο ελληνικός λαός λύγιζε κάτω από το βάρος των μνημονίων, τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο. Τα επιχειρήματα που προέβαλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και για χρόνια στέλεχος της «αυλής» Σημίτη, δεν τον τιμούν καθόλου».

Τα παραπάνω σχολίασε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «η περίπτωση του κ. Χαρδούβελη αντανακλά τις αντιλήψεις αλλά και το ήθος της υπάκουης στις απαιτήσεις των δανειστών συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, η οποία υπέβαλε σε δυσβάσταχτες θυσίες τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών την ώρα που άφηνε στο απυρόβλητο τους πάσης φύσεως προστάτες και υπηρέτες της».

Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε ότι «η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα προβεί σε κάθε ενέργεια ώστε να χυθεί άπλετο φως σχετικά με όλες τις λίστες των φοροφυγάδων και να κληθούν και εκείνοι, επιτέλους, να πληρώσουν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή