Έρχονται μεγάλες αγορές χρυσού από την Αpple για το Apple Watch

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 14:46
UPD:14:46
REUTERS/STEPHEN LAM

«Περίπου το 1/3 της παραγγελίας θα αφορά στο mid-range ρολόι, κάτι που αφήνει το 1/6 να αποτελείται από τη χρυσή έκδοση» σύμφωνα με τον Μαρκ Ο' Μπάιρν, διευθυντή έρευνας της GoldCore (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Εν αναμονή του νέου μεγάλου event της Apple τη Δευτέρα, στο οποίο αναμένεται να παρουσιαστούν νέα στοιχεία σχετικά με το Apple Watch, δημοσίευμα του CNBC κάνει λόγο για επερχόμενες αγορές μεγάλων ποσοτήτων χρυσού από την εταιρεία, το οποίο απαιτείται για την 18 καρατίων έκδοση πολυτελείας του ρολογιού.

Η ποσότητα του χρυσού που απαιτείται για το χρυσό Apple Watch σημαίνει ότι η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μέχρι και 746 μετρικούς τόνους ανά έτος- κάτι που αντιστοιχεί στο 1/3 της συνολικής παραγωγής των χρυσωρυχείων ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις της GoldCore. Η ποσότητα αυτή προκύπτει από τις εκτιμήσεις ότι η Apple έχει ζητήσει μεταξύ πέντε και έξι εκατομμύρια κομμάτια από τους κατασκευαστές της.

«Περίπου το 1/3 της παραγγελίας θα αφορά στο mid-range ρολόι, κάτι που αφήνει το 1/6 να αποτελείται από τη χρυσή έκδοση» σύμφωνα με τον Μαρκ Ο' Μπάιρν, διευθυντή έρευνας της GoldCore. Επίσης, μεγάλο ποσοστό της παραγγελίας αναμένεται να απαρτίζεται από το Sports μοντέλο.

Η χρυσή έκδοση του Apple Watch (Apple Watch Edition) αναμένεται να κοστίζει μεταξύ 4.000 και 10.000 δολαρίων, ενώ το Sports μοντέλο εκτιμάται πως θα κινείται γύρω στα 349. Σύμφωνα με τον Ο'Μπάιρν, το κάθε χρυσό κομμάτι θα απαιτεί μάλλον γύρω στις δύο ουγγιές χρυσού.

Στο event αναμένεται να γνωστοποιηθούν λεπτομέρειες γύρω από το Apple Watch (τα τελικά χαρακτηριστικά του, η τιμή κ.α), καθώς και σχετικές εφαρμογές και η ημερομηνία κυκλοφορίας. Επίσης, πιθανολογείται ότι μπορεί να λάβουν χώρα αποκαλυπτήρια ενός MacBook των 12 ιντσών, νέα εφαρμογή Photos κ.α.

Προτεινόμενα για εσάς