Η οργάνωση αλ-Μουραμπιτούν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάλι

Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 23:41
UPD:23:42
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση αλ-Μουραμπιτούν του Αλγερινού Μοχτάρ Μπελμοχτάρ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε εστιατόριο της πρωτεύουσας του Μάλι, το Σάββατο, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της τελευταίας επιχείρησης στο Μπαμακό που πραγματοποίησαν οι ανδρείοι μαχητές της Αλ-Μουραμπιτούν για να εκδικηθούν για τον προφήτη μας την αχρεία Δύση που τον προσέβαλε και τον χλεύασε και για τον αδελφό μας Αχμέντ Τίλεμσι», που σκοτώθηκε από τον γαλλικό στρατό τον Δεκέμβριο, ανέφερε εκπρόσωπος της οργάνωσης σε ηχητικό μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα το μαυριτανικό πρακτορείο ειδήσεων Αλ-Ακμπάρ.

Το Αλ-Ακμπάρ δίνει συχνά στη δημοσιότητα προκηρύξεις που στέλνουν ένοπλοι ισλαμιστές του Μάλι, οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, χωρίς ποτέ καμιά να έχει διαψευστεί.

Η οργάνωση Αλ-Μουραμπιτούν συγκροτήθηκε από τον βετεράνο τζιχαντιστή Μοχτάρ Μπελμοχτάρ, ο οποίος αποτελεί στόχο των γαλλικών δυνάμεων που πολεμούν ένοπλες ομάδες που συνεργάζονται με την Αλ Κάιντα στην περιοχή Σαχέλ της Σαχάρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή