Γερμανία: «Αγκαλιά» με τον τίτλο η Μπάγερν

Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 19:35
UPD:21:48
EPA/PETER STEFFEN
A- A A+

Τον 25ο τίτλο στην ιστορία της ετοιμάζεται να πανηγυρίσει η Μπάγερν, που πέρασε νικηφόρα από το Ανόβερο και σε συνδυασμό με την ήττα της Βόλφσμπουργκ από την Άουγκσμπουργκ ξέφυγε με 11 βαθμούς από τους «λύκους».

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, 10... στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος (24η αγωνιστική), Το Ανόβερο μπορεί να προηγήθηκε με τον Κιγιοτάκε στο 25΄, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το σκορ ούτε τρία λεπτά, καθώς ο Τσάμπι Αλόνσο ισοφάρισε για τους «Βαυαρούς».

Στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν «πάτησε γκάζι» και με ηγέτη το Μίλερ έφτασε σχετικά άνετα στη νίκη. Ο Γερμανός διεθνής επιθετικός έκανε το 2-1 με πέναλτι στο 61΄ και στο 72΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα η Βόλφσμπουργκ «λύγισε» στην έδρα της Άουγκσμπουργκ, με το γκολ του Κορ στο 63΄. Οι «λύκοι» είχαν το μυαλό τους στο πρώτο παιχνίδι που ακολουθεί με την Ίντερ, για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και γνώρισαν την ήττα, μετά από τέσσερα συνεχόμενα «τρίποντα».

Σε... τροχιά» Τσάμπιονς Λιγκ ξαναμπήκε η Σάλκε, που επικράτησε με 3-1 της Χόφενχαϊμ στο «Γκελζενκίρχεν», ενώ η Ντόρτμουντ «κόλλησε» στο Αμβούργο, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Οι Βεστφαλοί ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχασαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά τελικά η άμυνα των γηπεδούχων άντεξε κι έτσι το παιχνίδι τελείωσε χωρίς τέρματα.

Επιστροφή στις νίκες για την Βέρντερ, που πέρασε με σκορ 1-0 από την έδρα της Φράιμπουργκ, χάρις στο γκολ του Ντι Σάντο στο 35΄.

Στο τελευταίο χρονικά ματς του «κυρίως μενού» της αγωνιστικής, Μάιντς και Γκλάντμπαχ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ του Ράφαελ στο 22΄ και 67΄,  αλλά σε διάστημα τεσσάρων λεπτών οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα με τους Γκέις και Οκαζάκι (73΄, 77΄) κι «έσωσαν την παρτίδα». 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις