Νέα υπέρπτηση τουρκικών F-16 πάνω από τη νήσο Στρογγύλη

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 18:58
UPD:19:34
ΑΠΕ/ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗΣ

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε άμεσα, από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, που ευρίσκονταν στην περιοχή, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Στο FIR Αθηνών, βόρεια της  νήσου Στρογγύλη στα Δωδεκάνησα, εισήλθε στις 17:27 σήμερα σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Στην περιοχή περιοδεύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία.

Στη συνέχεια ένα εκ των αεροσκαφών που συμμετείχε στο σχηματισμό πραγματοποίησε στις 17:27 υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Στρογγύλη , στα 6.000 πόδια και στις 17:28 ο σχηματισμός των τουρκικών F-16 εξήλθε του FIR Αθηνών.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε άμεσα, από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, που ευρίσκονταν στην περιοχή, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Σημειώνεται ότι οι υπερπτήσεις έγιναν ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποιεί περιοδεία σε μονάδες των ακριτικών νησιών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, επισκέφθηκε μονάδες στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, τη Μεγίστη, τη Στρογγύλη και τη Ρω.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή