Sport Coupe Concept GTE: Πρόταση αιχμής από τη VW

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 17:19
UPD:17:19
EPA/FELIX KAESTLE

Το Sport Coupe Concept GTE αποτελεί ένα ακόμη σίγουρο βήμα της VW για το πως βλέπει τα αυτοκίνητα που πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στους δρόμους τα επόμενα χρόνια.

A- A A+

Η παρουσία της Volkwagen στη φετινή έκθεση της Γενεύης είναι, αν μη τι άλλο εντυπωσιακή, καθώς, ξεφεύγει από την πεπατημένη, σχεδιαστικά, -ήδη, με το τελευταίο Passat είχε δώσει τα δείγματα γραφής και σε total quality επίπεδο για τη  νέα εποχή στην οποία εισέρχεται, ακόμη και στα κλασικά σεντάν.

Το Sport Coupe Concept GTE αποτελεί ένα ακόμη σίγουρο βήμα της VW για το πως βλέπει τα αυτοκίνητα που πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στους δρόμους τα επόμενα χρόνια.

Το 4θυρο κουπέ, που, δεν χάνει ίχνος από το δυναμισμό ενός 2θυρου, έχοντας το πλεονέκτημα της πρακτικότητας, βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα του γκρουπ, MQB. χαρακτηρίζεται από το μακρύ καπό και τους σχετικά μικρούς πρόβολους, που, επιτρέπουν την  καλύτερη εκμετάλλευση του εσωτερικού χώρου.

Τεχνολογικά, ωστόσο, «κατατίθεται» πρωτοπόρος πρόταση από τη VW, αφού, κάτω από το εμπρός καπό συναντάμε έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 3,0 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 380 ίππων.

Οι επιδόσεις του VW Sport Coupe Concept GTE, σύμφωνα με τα χαρτιά, είναι αξιοπρόσεκτες για το μέγεθος του αυτοκινήτου,  με το 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται σε 5,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 250 χλμ/ώρα.

Η αυτονομία, σε πλήρη ηλεκτρική λειτουργία, φτάνει τα 50 χλμ, ενώ, στην υβριδική τα 1.000 χλμ (σε απόλυτες τιμές). Η μέση κατανάλωση είναι εξαιρετικά χαμηλή (2 λίτρα/100 χλμ).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΟΥΠΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή