Ρεάλ Μαδρίτης: 113 χρόνια ζωής γιορτάζει ο κορυφαίος σύλλογος του πλανήτη

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 12:46
UPD:12:50
REUTERS/ANDREA COMAS
A- A A+

Στις 6 Μαρτίου 1902 πήρε «σάρκα και οστά» το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της- πιο επιτυχημένης κατά πολλούς ομάδας του κόσμου- Ρεάλ Μμαδρίτης.

113 χρόνια μετά η Ρεάλ αποτελεί έναν πραγματικό ηγέτη στον χώρο του αθλητισμού, όχι μόνο εντός, αλλά κι εκτός του αγωνιστικού χώρου. Η ιδαινότερη εικόνα του νικηφόρου πνεύματος που διέπει τον ιστορικό σύλλογο της Μαδρίτης ήρθε σχετικά πρόσφατα και συγκεκριμένα πριν από ένα χρόνο, όταν οι «μερένγκες» κατάκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Κόπα Ντελ Ρέι (Κύπελλο Ισπανίας).

Αυτά τα 4 κύπελλα ολοκληρώνουν μία απαράμιλλη τροπαιοθήκη, στην οποία τα 10 Κύπελλα Πρωταθλητριών (Τσάμπιονς Λιγκ) αποτελούν την κορύφωση του μεγαλείου αυτής της ομάδας.

Τα τρόπαια που συμβάλλουν στην θρυλική θέση που κατέχει η Ρεάλ Μαδρίτης στο παγκόσμιο στερέωμα μαρτυρούν τη μοναδικότητά της: 3 Intercontinental, 2 Κύπελλα UEFA, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 Λατινικά Κύπελλα, 32 Πρωταθλήματα, 19 Κύπελλα Ισπανίας, 9 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 1 Λιγκ Καπ. Ο σύλλογος διαθέτει επίσης την τιμή να έχει επιλεγεί ως η η κορυφαία ομάδα της FIFA του 20ου αιώνα.

Εκτός από το ποδόσφαιρο και το τμήμα μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης έχει φέρει πολλές χαρές στους οπαδούς της. Ήδη η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έχει κατακτήσει δύο τρόπαια από το ξεκίνημα της περιόδου, το ισπανικό Σούπερ Καπ και πρόσφατα το Κύπελλο Ισπανίας κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Το τμήμα μπάσκετ των «μερένγκες» διαθέτει στην τροπαιοθήκη του 8 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 4 Κύπελλα Κυπελλούχων, 1 Κύπελλο Κόρατς, 1 ULEB Cup, 3 Κύπελλα Intercontinental, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 31 Πρωταθλήματα, 25 Κύπελλα Ισπανίας και 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας .

Στον κοινωνικό τομέα, ο σύλλογος συμμετέχει σε ένα ευρύ φάσμα έργων που προορίζονται για ανθρώπινες και και πολιτιστικές αιτίες μέσω του Ιδρύματος Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις