Χάμοντ: Νέες κυρώσεις αν υπάρξει περαιτέρω επιθετικότητα από τη Ρωσία

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 11:32
UPD:11:43
REUTERS/KACPER PEMPEL

«Η Ε.Ε. θα παραμείνει ενωμένη όσον αφορά τις κυρώσεις, οι οποίες θα πρέπει να εξακολουθήσουν να υφίστανται μέχρι να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση (με τη συμφωνία του Μινσκ)», ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του στην Βαρσοβία.

A- A A+

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Ρωσία η Βρετανία, σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας του Μινσκ για εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία. 

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ προειδοποίησε ότι η Ε.Ε. θα προετοιμάσει «πιθανές νέες κυρώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν πολύ γρήγορα, αν υπάρξει περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα ή αν δεν τηρηθεί η συμφωνία του Μινσκ». 

«Η Ε.Ε. θα παραμείνει ενωμένη όσον αφορά τις κυρώσεις, οι οποίες θα πρέπει να εξακολουθήσουν να υφίστανται μέχρι να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση (με τη συμφωνία του Μινσκ)», ανέφερε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του στην Βαρσοβία.

ΕURONEWS

Σύμφωνα με τον Χάμοντ, η Βρετανία δεν σχεδιάζει να προμηθεύσει με όπλα το Κίεβο, αλλά «δεν αποκλείει τίποτα για το μέλλον», καθώς η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία είναι «ρευστή».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή