Λιβύη: Η αεροπορία έπληξε το ελεγχόμενο από τους φιλοϊσλαμιστές αεροδρόμιο της Τρίπολης

Λίγο πριν τις ειρηνευτικές συνομιλίες
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 13:19
UPD:13:24
REUTERS/HANI AMARA

Τα αεριωθούμενα έπληξαν ανοικτή περιοχή κοντά στον διάδρομο του αεροδρομίου Μαϊτίγκα, ωστόσο δεν προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και το αεροδρόμιο λειτουργεί ομαλά, δήλωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας στο αεροδρόμιο.

A- A A+

Πολεμικά αεροπλάνα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης πραγματοποιήσαν αεροπορικές επιθέσεις σε αεροδρόμιο της Τρίπολης, δήλωσε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας, μερικές ώρες πριν αρχίσουν στο Μαρόκο οι υποστηριζόμενες από τον ΟΗΕ ειρηνευτικές συνομιλίες.

Τα αεριωθούμενα έπληξαν ανοικτή περιοχή κοντά στον διάδρομο του αεροδρομίου Μαϊτίγκα, ωστόσο δεν προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και το αεροδρόμιο λειτουργεί ομαλά, δήλωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας στο αεροδρόμιο. Η κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε αμέσως την επίθεση.

Η Λιβύη έχει δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, καθεμιά από τις οποίες διαθέτει ένοπλες δυνάμεις οι οποίες συγκρούονται για τον έλεγχο της χώρας.

Αντιπρόσωποι των δύο παρατάξεων πραγματοποιούν εντός της ημέρας συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στο Μαρόκο για να προσπαθήσουν να επιλύσουν την κρίση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή