Καμία κυβερνητική εντολή για το θέμα των μεταναστών, επιμένει ο Γ. Σακελλαρίδης

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 11:18
UPD:11:20
SOOC/Nick Paleologos

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να πατήσει σε ένα θέμα το οποίο δεν υφίσταται για την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου». 

A- A A+

«H ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δώσει την παραμικρή εντολή» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στo Mega, αναφερόμενος στην έκδοση της επίμαχης διαταγής για τους παράτυπου μετανάστες.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε χθες στους δημοσιογράφους ο Γιάννης Πανούσης, και στο οποίο αναφέρεται ότι «στις 3-3-2015 από τον κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, κατόπιν επικοινωνίας/παρέμβασης της κας Σπαθανά με σκοπό την υλοποίηση/εναρμόνιση με τη νέα πολιτική του Υπουργείου Μετανάστευσης, απεστάλη νεότερη διευκρινιστική διαταγή», ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι δεν υπήρξε παρέμβαση από την κ. Σπαθανά (συνεργάτιδα της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου).

Συγκεκριμένα, διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα υπηρεσιακό έγγραφο από την υπηρεσία της οποίας προΐσταται ο συγκεκριμένος υποστράτηγος ο οποίος εξέδωσε και την επίμαχη διαταγή «χωρίς να ενημερώσει κανέναν από τη φυσική και πολιτική ηγεσία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δημιουργήθηκε ένα θέμα εκ του μη όντος με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα, χωρίς να ρωτήσει κανέναν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και αυτό δημιούργησε μια κατάσταση την οποία εκμεταλλεύτηκε με τρόπο άριστα οργανωμένο η αξιωματική αντιπολίτευση» τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να πατήσει σε ένα θέμα το οποίο δεν υφίσταται για την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου». 

Μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι η Ν.Δ. προσπαθεί «να πετάξει τη μπάλα έξω από το γήπεδο βλέποντας τη μεγάλη απήχηση που έχει αυτή τη στγμή η κυβέρνηση, ώστε να λειτουργήσει ως μια βαλβίδα αποσυμπίεσης ενδεχομένως και για την Κ.Ο. που έχει σήμερα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή