Μετά τις εκλογές, ο έλεγχος για την πολιτική πολυφωνία

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2004 18:48
A- A A+

Για μετά τις εκλογές, συνολικά, και όχι επιμέρους, μεταθέτει το ΕΣΡ τον έλεγχο δεδομένων για την πολιτική πολυφωνία στους τηλεοπτικούς σταθμούς και ραδιόφωνα, ακολουθώντας την κοινή υπουργική απόφαση των κ. Πρωτόπαπα και Σκανδαλίδη, αν και αναγνωρίζει ότι η απόφαση είναι προβληματική σε σχέση με τις λειτουργίες της ανεξάρτητης αρχής.

Επίσης, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης διερευνά το θέμα 20 καναλιών στην Αττική, 9 στην Θεσσαλονίκη και 5 στην Βόρεια Ελλάδα, που υπερχρεώνουν τους τηλεθεατές για τηλεπαιχνίδια, διαγωνιστικές εκπομπές και αστρολογία, μέσα από τηλεφωνικές γραμμές που ξεκινούν από 9011.

Ζητάει με επιστολές του προς τα κανάλια, τις συμβάσεις τους με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών τηλεηχοπληροφόρησης, τους τίτλους αυτών των διαγωνιστικών εκπομπών, και τις καταστάσεις με τα στοιχεία των νικητών του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Αττικής : Mega, AΝΤ1, Star, Alpha, Alter Extra Channel, Polis, STV, Blue Sky, Magic TV, TV Πειραιάς, ΑΘΗΝΑ TV, 0-6 ΤV, Τηλεάστυ, Τηλεφώς, Κανάλι 10, Γαλατσι TV,Seven, High TV, 902 TV.

Νομού Θεσσαλονίκης : Μακεδονία TV, TV 100, TV Θεσσαλονίκη, Γνώμη TV, Orion TV, Extra 3, Europe 1, Euro, Best.

Η έρευνα αφορά και πέντε σταθμούς της Βόρειας Ελλάδας (S41, C35, C49, C64, BEST) που εκπέμπουν χωρίς λογότυπο και το ΕΣΡ ζητάει από την ΕΕΤΤ να τους εντοπίσει και να σταματήσει τη λειτουργία τους.

Τέλος το ΕΣΡ, έκανε σήμερα δεκτές τις αιτήσεις για χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειοτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών AΡIA FM Φθιώτιδας, ΤΟ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΩΜΕΓΑ, Κορινθίας, ράδιο Μήνυμα, και απέριψε τις αιτήσεις των RED HOT RADIO 96,4 Μαγνησίας,, FRESH KISS 101,7 Θεσσαλονίκης, PLAY FM 94,2 Έβρου και STUDIO 7 Καβάλας.

Προτεινόμενα για εσάς