Κύπελλο Ελλάδας: Στα ημιτελικά ο Ηρακλής, 4-3 τον Πανιώνιο στα πέναλτι

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 22:06
UPD:22:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Ο Δημήτρης Κολοβός παίκτης του Πανιωνίου (Δ) και ο Μιχάλης Μπουκουβάλας παίκτης του Ηρακλή (Α) διεκδικούν την μπάλα΄.

A- A A+

Ο Ηρακλής είναι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Πανιώνιο.

Οι «κυανέρυθροι» ισοφάρισαν το σκορ της ήττας τους στον πρώτο αγώνα φτάνοντας στο 2-0, έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση όπου τίποτα δεν άλλαξε και τελικά ο «Γηραιός» επικράτησε στα πέναλτι με 4-3.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 19ο λεπτό με (αυστηρό, πάντως) πέναλτι του Κολοβού, που καταλογίστηκε στην επαφή που είχε ο ίδιος με τον τερματοφύλακα Χουάντερσον, ο οποίος στο 35΄ έκανε μεγάλη απόκρουση στο τακουνάκι του Γιάννου.

Ο Πανιώνιος ισοφάρισε  το σκορ του πρώτου αγώνα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με (τυχερό) γκολ του Μπουμάλ, όταν η μπάλα μετά το σουτ που επιχείρησε ο παίκτης της γηπεδούχου βρήκε στον Ζιάμπαρη και άλλαξε πορεία.

Στο 65΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μητρόπουλος των γηπεδούχων κι έτσι ο Πανιώνιος έδωσε χώρο για να φροντίσει την ανασταλτική λειτουργία του, αλλά στο 75΄ η ισορροπία με την αποβολή του Περόνε, επίσης με δεύτερη κίτρινη.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, γκολ όμως δεν σημειώθηκε και η κατάληξη ήταν τα πέναλτι, με τον Κολοβό να αποδεικνύεται μοιραίος καθώς με το σκορ στο 3-3 κι ενώ εκτελούσε το τελευταίο από τα πρώτα 10 πέναλτι «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας του Ηρακλή απέκρουσε το πέναλτι του Κόρμπου, κι ενώ λίγο νωρίτερα ο Τσιλιανίδης είχε ευστοχήσει για το 4-3 που έστειλε την ομάδα του στους «τέσσερις».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις