Νετανιάχου: Βεβαίως και πρότεινα πρακτική εναλλακτική για το ζήτημα του Ιράν

Απάντηση στον Ομπάμα
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 13:34
UPD:13:42
REUTERS/BAZ RATNER
A- A A+

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέτεινε στην κριτική που δέχθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι σαφώς και πρότεινε πρακτική εναλλακτική για το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, στον λόγο του, την Τρίτη, ενώπιον των Αμερικανών γερουσιαστών και βουλευτών.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την προσγείωση του αεροσκάφους του στο Ισραήλ, μετά τον λόγο του ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, στην Ουάσιγκτον, ο κ. Νετανιάχου εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημειώνοντας ότι έκανε το μήνυμά του ενάντια στον συμβιβασμό με το Ιράν να ακουστεί ανά τον πλανήτη.

«Πρότεινα πρακτική εναλλακτική στον λόγο μου στο Κογκρέσο, η οποία από τη μία πλευρά επεκτείνε σε έτη τον χρόνο που απαιτείται εάν το Ιράν προσπαθήσει να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα, ενώ προβλέπει σκληρότερες κυρώσεις σε περίπτωση παραβιάσεων της όποιας συμφωνίας από πλευράς Τεχεράνης», υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

EURONEWS

Ο Λευκός Οίκος είχε σχολιάσει ότι η λογική του κ. Νετανιάχου για μια άνευ όρων συνθηκολόγηση του Ιράν δεν είναι ρεαλιστική και δεν θα υποστηριζόταν από κανέναν εταίρο των ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή