Κυρ. Μητσοτάκης: Δυσλειτουργία της Βουλής λόγω Ζ. Κωνσταντοπούλου

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 12:41
UPD:12:45
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει πως τρεις εβδομάδες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, οι βουλευτές των κομμάτων δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ευθύνες για δυσλειτουργία της Βουλής επιρρίπτει στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων της ΓΓΔΕ στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Όπως αναφέρει, τρεις εβδομάδες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, οι βουλευτές των κομμάτων δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων. «Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτή την απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα καθυστέρηση που παρόμοιά της δεν έχει υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν», συμπληρώνει.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012 η κατάθεση της πρώτης επίκαιρης ερώτησης έγινε εννέα μόλις ημέρες μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της προηγούμενης κυβέρνησης και συζητήθηκε στην Ολομέλεια έξι ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., το θέμα αυτό αποτελεί παρά μία μόνο ένδειξη της γενικότερης δυσλειτουργίας της Βουλής υπό την προεδρία της κ.  Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα απάντηση σε επιστολή που έστειλε στην κ. Κωνσταντοπούλου στις 26 Φεβρουαρίου και ζήτησε γραπτή ενημέρωση για το πότε θα προγραμματιστεί η εκλογή προέδρου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως επίσης για το πότε θα συγκληθεί η διάσκεψη των Προέδρων.  Απάντηση δεν έχω λάβει μέχρι σήμερα.

«Την ίδια στιγμή», καταλήγει, «δυστυχώς τα συντεταγμένα όργανα της Βουλής ακόμη δεν συνεδριάζουν και ως εκ τούτου η ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου και κατ’ επέκταση της ίδιας της Δημοκρατίας συνεχίζει να παρεμποδίζεται από τη στάση της Προέδρου της Βουλής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή