ΗΠΑ: Ο άστεγος που σκοτώθηκε από αστυνομικούς «είχε φυλακιστεί για ληστεία»

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 08:28
UPD:09:18
REUTERS/LUCY NICHOLSON

Κόσμος διαμαρτύρεται για το θάνατο του άστεγου ο οποίος έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών, έξω από τα κεντρικά της αστυνομίας του Λος Άντζελες.

A- A A+

Για ληστεία τράπεζας είχε φυλακιστεί ο άστεγος άνδρας, που πριν από μερικές μέρες δέχθηκε θανάσιμα πυρά από αστυνομικούς στο Λος Άντζελες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο άστεγος αποπειράθηκε να πάρει το όπλο ενός αστυνομικού που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει αφού ο άνδρας θεωρείτο ύποπτος για ληστεία. To όνομα του άνδρα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Ωστόσο, μία αστυνομική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι η εφημερίδα Los Angeles Times είχε ορθώς αναγνωρίσει τον άστεγο ως τον Τσάρλεϊ Σάτουρμιν Ρομπινέ, έναν 39χρονο Γάλλο υπήκοο ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης επτά ετών για ληστεία τράπεζας.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών διέψευσε την πληροφορία. «Έπειτα από έλεγχο που έγινε, ο άνδρας αυτός δεν είναι Γάλλος υπήκοος», δήλωσε.

EURONEWS

Στο βίντεο, που είχε καταγράψει με την κάμερα του κινητού του ένας περαστικός, φαίνονται οι αστυνομικοί να προσπαθούν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα και στη συνέχεια να πυροβολούν πάνω από μία φορά. Το βίντεο, το οποίο έκανε το γύρο του διαδικτύου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από ακτιβιστές, ενώ αποτελεί ένα ακόμα συμβάν που -σύμφωνα με το πρακτορείο- αμαυρώνει την εικόνα των αστυνομικών.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή