Διαψεύδει το ΥΠΕΣ τις πληροφορίες περί ανοίγματος όλων των κέντρων κράτησης

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 23:44
UPD:23:57
SOOC/Achilleas Zavallis
A- A A+

Διαψεύδει το υπουργείο Εσωτερικών τις πληροφορίες περί ανοίγματος την Τετάρτη όλων των κέντρων κράτησης και της απελευθέρωσης όλων των μεταναστών.

«Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; » διερωτάται το υπουργείο στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Ό, τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας».

Είχαν προηγηθεί πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, ο οποίος, επικαλέστηκε  έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με το οποίο όσοι αλλοδαποί εισέρχονται στα υδάτινα και τα χερσαία σύνορα της χώρας μας δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα τούς δίδεται χαρτί παραμονής για έναν μήνα, αν θέλουν να φύγουν, ενώ αν δε θέλουν θα τους δίδεται άδεια παραμονής έξι μηνών.

Η ίδια πηγή ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ανοίγουν τα κέντρα κράτησης σε όλη την επικράτεια και όπου υπάρχουν αλλοδαποί θα αφήνονται ελεύθεροι με εξάμηνη άδεια, εκτός αν βαρύνονται με ποινικά αδικήματα.

Η αντίδραση του Αντ. Σαμαρά

Το ρεπορτάζ προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

«Απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική η  απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει  τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη» χαρακτήρισε την απόφαση ο κ. Σαμαράς λέγοντας πως η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Ωστόσο την αντίδρασή της στo άνοιγμα των κέντρων κράτησης εξέφρασε και  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ).

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ έκανε λόγο για διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου,  με την οποία διατάσσεται, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της,  «ουσιαστικά» η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα εξάμηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου.

Επιπλέον η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» καθώς όπως λέει η Ελλάδα μετά από αυτές τις εξαγγελίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται  να «υποδεχθεί» χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή