Κόντρα κυβέρνησης – Ν.Δ. για τη συλλογική σύμβαση στη ΔΕΗ

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 20:24
UPD:20:59
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη στις κατηγορίες της Ν.Δ., δια του εκπροσώπου της Κώστα Καραγκούνη, πως η Κυβέρνηση ψεύδεται με το να υποστηρίζει πως δεν εμπλέκεται στην υπογραφή της συλλογικής σύμβασης μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

«Ο κ. Καραγκούνης επιλέγει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει προκειμένου να ρίξει λάσπη στη νέα κυβέρνηση. Χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που προσβάλουν την κοινή νοημοσύνη, απλώς ματαιοπονεί» τονίζει ο κ. Σακελλαρίδης.

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει αυτό που υποστήριζαν νωρίτερα κυβερνητικοί κύκλοι ότι δηλαδή η συλλογική σύμβαση υπογράφηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται.

Επίσης τονίζει πως η διοίκηση της ΔΕΗ είχε οριστεί από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

Ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης κάνει τέσσερις επισημάνσεις αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα, με στόχο όπως λέει να βοηθήσει τον κ. Καραγκούνη να καταλάβει.

Αυτές έχουν ως εξής:

1.Η συλλογική σύμβαση υπογράφηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ας υπενθυμίσουμε στον κ. Καραγκούνη ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είχε οριστεί από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

2. Ας του γνωστοποιήσουμε επίσης ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν πριν τις εκλογές, παρόλο που η υπογραφή της σύμβασης έγινε μετά.

3. Καλό θα είναι ο κ. Καραγκούνης να μάθει τι ψήφισαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που μετέχουν στη ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ και ιδιαίτερα η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ.  

4. Το κοινό αίσθημα το προκαλεί η, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, στάση της ΝΔ. Δηλαδή ενός εκ των δύο μνημονιακών κομμάτων που με την πολιτική τους οδήγησαν την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση. Όταν λέει ο κ. Καραγκούνης για περικοπές σε νοσοκομεία, έκτακτες εισφορές και αυξήσεις ΦΠΑ μάλλον νομίζει ότι είναι Πρωθυπουργός ακόμα ο κ. Σαμαράς και ΥΠΟΙΚ ο κ. Χαρδούβελης.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας καλώντας τον να είναι πιο προσεκτικός στις ανακοινώσεις του «γιατί εκθέτει τους ίδιους τους συναδέρφους του, υπουργούς της κυβέρνησής του».

Όπως τονίζει: «Χθες ο κ. Βαρουφάκης, σε μία από τις δεκάδες συνεντεύξεις του,  και  παρότι  ως υπουργός Οικονομικών είναι ο βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, δήλωσε άγνοια για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ! Θυμίζουμε ότι την ανακοίνωση για τις προκλητικές αυξήσεις έκανε ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης, εκθειάζοντας τον κ. Φωτόπουλο, που όμως λίγες ώρες μετά, άδειασε ο κ. Βαρουφάκης».

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Κραγκούνη «ττην αύξηση του ΦΠΑ την ανακοίνωσε ο ίδιος ο  κ. Βαρουφάκης. Την έκτακτη εισφορά την ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης. Το χαράτσι για την ΕΡΤ το ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Παππάς».

«Όσο και αν επιχειρούν να ονομάσουν το μνημόνιο «γέφυρα», την τρόικα «θεσμούς» και τα δημοσιονομικά μέτρα ως «μέτρα κοινωνικής σωτηρίας», τα ψέματά τους αποκαλύπτονται κάθε μέρα στον ελληνικό λαό», σχολίασε ο ίδιος.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή