Τυπική απολογία δίνει ο Χρήστος Τσάκαλος για την υπόθεση του Χρ. Ξηρού

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 13:34
UPD:13:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δίνει τυπική απολογία, έχει ήδη ξεκινήσει μαζί με άλλους εγκλείστους για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς απεργία πείνας.

A- A A+

Ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή οδηγήθηκε ο Χρήστος Τσάκαλος προκειμένου να απολογηθεί για τρομοκρατικές πράξεις που του αποδίδονται μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δίνει τυπική απολογία, έχει ήδη ξεκινήσει μαζί με άλλους εγκλείστους για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς απεργία πείνας ζητώντας να μην προφυλακιστεί η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου και η 36χρονη φίλη τους.

Η μητέρα του, που απολογείται αυτήν την ώρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρνείται την κατηγορία και παραδέχεται μόνο αυτή της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς δέχτηκε να κρύψει στο σπίτι της την Αγγελική Σπυροπούλου ενόσω καταζητείτο από τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να λέει: «Έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα και να μην τα βοηθήσω. Δέχομαι μόνο την υπόθαλψη. Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές πράξεις».

Από την πλευρά της, η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, αδελφού του Χρήστου, που έχει κληθεί να απολογηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και υπόθαλψη εγκληματία αρνείται τις κατηγορίες, και φέρεται να υποστηρίζει πως πήγε στη Σαλαμίνα  για να φυλάξει τα σκυλιά επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. «Δεν γνώριζα ότι κρυβόταν η Αγγελική» φέρεται να λέει στον ανακριτή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή