Αίγυπτος: 11 τραυματίες από την έκρηξη στο Ανώτατο Δικαστήριο

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 22:48
UPD:03/03/2015 09:53
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία ανέφερε πως τουλάχιστον οι πέντε από τους τραυματίες από την έκρηξη της βόμβας, που είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα όχημα, είναι αστυνομικοί.

A- A A+

Στους 11 ανέρχονται οι τραυματίες από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σήμερα σε μικρή απόσταση από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο ιατρικές πηγές, δεν υπάρχει νεκρός — όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ένας αξιωματικός της αστυνομίας και είχε μεταδώσει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου, το MENA—, αλλά ένας άνθρωπος που είναι βαριά τραυματισμένος.

Μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία ανέφερε πως τουλάχιστον οι πέντε από τους τραυματίες από την έκρηξη της βόμβας, που είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα όχημα, είναι αστυνομικοί. Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Τον περασμένο Οκτώβριο 12 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί από την έκρηξη άλλης μιας βόμβας κοντά στο Ανώτατο Δικαστήριο.

EURONEWS

Πίσω από τις επιθέσεις αυτές, εκτιμάται ότι κρύβονται τζιχαντιστές οι οποίοι προχωρούν σε αυτού τους είδους τις επιθέσεις σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή που εξαπέλυσε η νέα κυβέρνηση εναντίον των υποστηρικτών του Μόρσι.

Τους μήνες που ακολούθησαν την ανατροπή του Μόρσι, τουλάχιστον 1.400 υποστηρικτές του προέδρου, μέλη και συμπαθούντες των Αδελφών Μουσουλμάνων, σκοτώθηκαν και πάνω από 15.000 φυλακίστηκαν. Εκατοντάδες εξ αυτών καταδικάστηκαν σε θάνατο σε μαζικές δίκες με συνοπτικές διαδικασίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή