Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2004 07:00
A- A A+

Βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια, τοπικές καταιγίδες και χιόνι κυρίως στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις (9 και πιθανώς κατά τόπους στο Αιγαίο 10 Μποφώρ). Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις η χιονόνερο. Ανεμοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία από μείον 1 έως 07 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ανεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο κατά τόπους θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 05 έως 13 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με βροχές και στις νοτιότερες περιοχές τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανώς σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και κατά τόπους θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 04 έως 13 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

¶νεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 09 έως 15 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι νοτιοανατολικοί έως βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στην Πάρνηθα και αργότερα στις υπόλοιπες ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί χιονόνερο και ασθενής χιονόπτωση κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 07 βαθμούς.

Αύριο Παρασκευή στη Ψυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Στη Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι νεφελώδης με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά, και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση και στην υπόλοιπη χώρα πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και σταο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με εξασθένηση κυρίως από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή