Επείγουσα ερώτηση Ν. Ανδρουλάκη στην Κομισιόν για την τουρκική ΝOTAM

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 12:53
UPD:13:09
FOSPHOTOS/MENELAOS MYRILLAS

Ο ευρωβουλευτής και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

A- A A+

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν σχετικά με την κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, η οποία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων σε μεγάλη έκταση του Αιγαίου, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής τονίζει ειδικότερα ότι η συγκεκριμένη κίνηση εκ μέρους της Άγκυρας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αλλά και των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους μέλους της Ε.Ε. από ένα κράτος υποψήφιο προς ένταξη.

Όπως σημειώνει, η εν λόγω ΝΟΤΑΜ περιλαμβάνει και μια τεράστια περιοχή του ελληνικού FIR, όπου μόνο η Ελλάδα έχει δικαίωμα να εκδίδει ΝΟΤΑΜ, ενώ η καταληκτική γραμμή χάραξης, δεν περνά μόνο από διεθνή εναέριο χώρο και διεθνή ύδατα, αλλά και από εθνικό εναέριο χώρο και εθνικά χωρικά ύδατα, και κυρίως συμπεριλαμβάνει έδαφος της Λήμνου.

Ο κ. Ανδρουλάκης ρωτά την Ύπατη Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φ. Μογκερίνι, ποια θα είναι η αντίδραση της Κομισιόν στην κίνηση αυτή καθώς και τι προτίθεται να κάνει για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και να αναγκάσει την Τουρκία να αποσύρει αυτή την απαράδεκτη ΝΟΤΑΜ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή