ΗΠΑ : Συνέχεια ερευνών για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2004 07:28
A- A A+

Την παράταση κατά δύο μήνες της θητείας της επιτροπής, που έχει αναλάβει να ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στη Ν. Υόρκη και την Ουάσινγκτον, ενέκρινε ομόφωνα η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η δικομματική επιτροπή θα έχει έτσι στη διάθεσή της άλλες 60 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 26 Ιουλίου, προκειμένου να καταθέσει την έκθεσή της στο Κογκρέσο. Στη συνέχεια, θα της δοθεί περιθώριο άλλων 30 ημερών προκειμένου να συντάξει το κείμενο που θα δοθεί στη δημοσιότητα αφού το πρώτο θα χαρακτηριστεί ως απόρρητο.

Η απόφαση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί τώρα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους, ο οποίος αρχικά δίσταζε να δοθεί παράταση στην επιτροπή επειδή το πόρισμά της θα ανακοινωθεί πολύ κοντά στις προεδρικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου.

Η επιτροπή ζητούσε την παράταση επειδή δυσκολευόταν να αποκτήσει πρόσβαση σε έγγραφα χαρακτηρισμένα ως απόρρητα, αλλά και επειδή αδυνατούσε να πάρει καταθέσεις από ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Σκοπός της επιτροπής είναι να ερευνήσει αν τα διάφορα υπουργεία και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έκαναν ότι ήταν δυνατό για να εμποδίσουν τις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 3.000 ανθρώπους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή