Αλαφούζος: Δεν αποχωρούμε αλλά ούτε και υποχωρούμε

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 13:51
UPD:13:57
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη Τύπου.

A- A A+

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προσπάθειά του στο πρωτάθλημα ασχέτως της (βαριάς) τιμωρίας που τού επιβλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, απόφαση την οποία θα προσπαθήσει να ανατρέψει μέσω της έφεσης που θα καταθέσει η διοίκηση.

Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, διασαφηνίζοντας ότι οι «πράσινοι» δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, παρότι όπως είπε εκτιμά ως άδικη την ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα του.

Ο κ. Αλαφούζος ξεκίνησε την τοποθέτησή του με αναφορά στα όσα προηγήθηκαν του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τα οποία έχει ξαναπεί, εστιάζοντας στην απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, να επιλέξει τον αγωνιστικό χώρο ως σημείο παρουσίας του και όχι κάποιο από τα μπουθ, απόφαση που κατά τον κ. Αλαφούζο αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των επεισοδίων.

Στην συνέχεια ο πρώτος παράγοντας του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο τελευταίο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας και τα οποία είναι ήδη γνωστά. «Έχουμε ήδη κάνει μηνύσεις, έγινε η αυτόφωρη διαδικασία, αλλά υποθέτω πως δεν βρήκαν κανέναν γιατί αλλιώς θα έπρεπε να είχαν συλληφθεί. Ο κ. Κωνσταντίνου έκανε εξετάσεις και επιβεβαιώθηκαν τα τραύματα, που ακόμη και τώρα κάποιοι αμφισβητούν. Πόσο βλάκες πρέπει να είναι; Και η προπαγάνδα έχει τα όριά της. Η Σούπερ Λίγκα κουβέντα για τα επεισόδια» είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Αλαφούζος μίλησε για:

Την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος: «Ο κ. Κοντονής είπε πως διακόπτεται το πρωτάθλημα και πρέπει να ληφθούν μέτρα. Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Κυκλοφορούσαν μπράβοι έξω από την Σούπερ Λίγκα. Ανάμεσά τους κι ένας μπράβος που έχει σχέση με την εγκληματική οργάνωση. Υπάρχει σχέση του κ. Μαρινάκη με παράνομες ενέργειες και με αυτόν τον μπράβο που χτύπησε τον Βασίλη. Μπορεί ο κ. Κοντονής και η σημερινή κυβέρνηση να είναι σαν τους προηγούμενες. Ελπίζω να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αν αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να ολοκληρώσει την κάθαρση στο ποδόσφαιρο, θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Αισιοδοξώ, αλλά έχω υπάρξει αισιόδοξος κι άλλες φορές και την έχω πατήσει».

Τη στάση της Σούπερ Λίγκας: «Η Σούπερ Λίγκα δεν έκανε καμία αναφορά στο κείμενο για το νέο ΔΣ. Αυτό το χαρτί είναι αστείο. Όταν η πολιτεία λέει ότι απαιτείται αυτό το μέτρο της διακοπής, δεν μπορεί να έχει η Σούπερ Λίγκα αυτό το πράγμα και να λέει ότι θα συζητήσουμε ανάμεσα και στα άλλα αυτό το θέμα. Εμείς στείλαμε επιστολή αναφέροντας πώς μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεδρίαση από εκεί που την αφήσαμε και πώς μπορούμε να αγνοήσουμε τη βία μέσα στο ΔΣ;».

Την ποινή που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό: «Η τιμωρία είναι άδικη και ακραία, λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες που κάναμε και την άρνηση των αρχών να λάβουν τα μέτρα που έπρεπε. Αν μας είχε επιβληθεί από την Σούπερ Λίγκα ή τις άλλες αμερόληπτες αρχές του ελληνικού ποδοσφαίρου να έρθει ο κ. Μαρινάκης και να σουλατσάρει πάνω-κάτω, θα είχαμε πάρει περισσότερα μέτρα. Η βία είναι καταδικαστέα, βέβαια. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση για την ανομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά όποιος έχει βία, την πληρώνει, εκτός κι αν είναι ο Ολυμπιακός. Η μόνη ομάδα από την οποία δεν έχουν αφαιρεθεί βαθμοί είναι ο Ολυμπιακός. Η ιερή αγελάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που κάθε χρόνο παίρνει 50-60 εκατ. ευρώ από το τσάμπιονς λιγκ και πληρώνει μπράβους. Ας μας κάνουν μήνυση. Θα έχει ενδιαφέρον ν΄ αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες».

Τη διαιτησία: «Συγκεκριμένοι διαιτητές, σφυρίζουν συγκεκριμένα παιχνίδια με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Θυμίζω τον τελικό Κυπέλλου που χάρισε τον τίτλο στον Ολυμπιακό και τον στέρησε από μια επαρχιακή ομάδα. Ο κ. Σπάθας σφύριξε πάλι φέτος τον Αστέρα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αντιδρά περισσότερο η συγκεκριμένη ομάδα. Υπάρχει απόλυτη αδιαφάνεια στη διαιτησία (…)Είναι απόλυτα αδιαφανής η διαδικασία εκλογής και βαθμολόγησης των διαιτητών. Το παράδειγμα είναι ο τραυματισμός του Γλύκου στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ κι εμείς. Και να πω και για τον ΟΦΗ, πριν δέκα μέρες; Εκεί μας προστάτευσε η αστυνομία, τραυματίστηκε ο κ. Παπαβασιλείου και είχαμε 20.000 πρόστιμο και μια αγωνιστική. Συγκρίνετε πράγματα και καταστάσεις».

Για τη στάση που θα κρατήσει εφεξής ο Παναθηναϊκός: «Εδώ που έχουμε φτάσει, κανείς πρέπει να σκέφτεται τα πάντα. Ήδη αντιδράμε. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, τηρώντας τους νόμους της Πολιτείας, να κυνηγάμε τη διαφθορά και να την αποκαλύπτουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα κι αν δεν ήταν η συμπάθεια των διαιτητών στον Ολυμπιακό και η αντιπάθειά τους προς τον Παναθηναϊκό, θα ήμασταν πρώτοι στη βαθμολογία (…) Υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ ομάδων που έχουν θιγεί. Συγκεκριμένα με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Αλλά είναι μια συνεργασία ευκαιριακή, σε συγκεκριμένα θέματα, γιατί δεν παύουμε να είμαστε ανταγωνιστές. Αυτό δεν παύει να σημαίνει πως έχουμε κοινά συμφέροντα, όπως την αντιμετώπιση αυτού του συστήματος που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσαμε να φύγουμε, να φτιάξουμε ένα πρωτάθλημα, εκτός UEFA».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις