Επανέλεγχος των μελετών για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 13:12
UPD:13:49
INTIME NEWS

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να γίνει επανέλεγχος για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις.

A- A A+

Σε ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές προχωρά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να γίνει επανέλεγχος για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο επανέλεγχος κρίθηκε επιβεβλημένος, μετά από έγγραφες καταγγελίες φορέων και έχει ως στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα απ’ όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Στην απόφασή του ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει ότι η τεχνική μελέτη της Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών καθώς και η αρχιτεκτονική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη εγκρίθηκαν με βάση νομοθεσία που θεσπίστηκε μεταγενέστερα από την έκδοση των αδειών.

Αντιδράσεις από τους εργαζομένους 

Η απόφαση ανάκλησης δεν έτυχε θερμής υποδοχής από τα σωματεία εργαζομένων στα μεταλεία Κασσάνδρας, που σε επιστολή τους στον Πρωθυπουργό αναφέρουν ότι «ο πιο "αριστερός" υπουργός, θεωρητικά, αυτής της κυβέρνησης, αντί να τηρήσει τον λόγο του απέναντι σε εργαζόμενους, προτίμησε να κάνει το χατίρι σε πρόσωπα αμφιβόλου ηθικής και εντιμότητας, των οποίων τις απόψεις επικαλείται στη σημερινή απόφασή του».

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Λαφαζάνης είχε υποσχεθεί πως «πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση θα ερχόταν πρώτα στη Χαλκιδική για να ενημερωθεί και να δει από κοντά τους χώρους που εργάζονται 2.000 κάτοικοι της Βορειανατολικής Χαλκιδικής».

Τα σωματεία καλούν τον επενδυτή να συνεχίσει τη στήριξη του επενδυτικού έργου και διαμηνύουν: «Αν γίνουμε δυσάρεστοι στη κυβέρνηση ας στείλει τα ΜΑΤ».

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» Γιώργος Χατζής και ο πρόεδρος του Σωματείου Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χρήστος Ζαφειρούδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή