Ισπανία: Σύλληψη οκτώ ανδρών που πολέμησαν στο πλευρό των φιλορώσων στην Ουκρανία

«Παραβίασαν την ισπανική ουδετερότητα»
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 12:48
UPD:12:52
EPA/SERGIO BARRENECHEA

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε το πρωί οκτώ άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι μετέβησαν στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας για να πολεμήσουν στο πλευρό των φιλορώσων αποσχιστών, έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του τις συλλήψεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε έξι επαρχίες.

Σύμφωνα με την πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, οι συλληφθέντες «είναι φιλορώσοι της Άκρας Αριστεράς» και εμπνεύσθηκαν από τις Διεθνείς Ταξιαρχίες.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις Αστούριες, την περιφέρεια της Ναβάρας, στην Καταλονία, την Εστρεμαδούρα και τη Μούρθια.

«Οι άνδρες αυτοί τέθηκαν υπό κράτηση μετά τη συμμετοχή τους στη σύγκρουση στην περιφέρεια του Ντονμπάς και λόγω της συμμετοχής αυτής κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα», σημειώνει το υπουργείο.

Συγκεκριμένα είναι ύποπτοι για «κατοχή πολεμικών όπλων, συνέργεια σε ανθρωποκτονία και παραβίαση της ουδετερότητας» του ισπανικού κράτους σε σχέση με τη σύγκρουση.

Οι συλληφθέντες ανήρτησαν στο Ίντερνετ βίντεο στα οποία παρουσιάζουν πολεμικά όπλα και υπερηφανεύονται για τη στράτευσή τους, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχιζόταν το πρωί με νέες έρευνες.

Οι Διεθνείς Ταξιαρχίες είχαν κινητοποιηθεί, με πρωτοβουλία της Κομμουνιστικής Διεθνούς, στη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου (1936-1939) για διεθνή βοήθεια στην Ισπανική Δημοκρατία εναντίον του φασιστικού πραξικοπήματος του στρατηγού Φρανσίσκο Φράνκο και αριθμούσαν έως και 35.000 μαχητές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή