«Πράσινο» στην παράταση αναμένεται από τη Μπούντεσταγκ

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 13:24
UPD:13:25
REUTERS/FABRIZIO BENSCH
A- A A+

Τα μέλη της Μπούντεσταγκ αναμένεται να ψηφίσουν την παράταση της δανειακής σύμβασης κατά την αυριανή ψηφοφορία στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αν και σε μεγάλο ποσοστό απρόθυμα, εξαιτίας των ανησυχιών ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της Χριστιανοδημοκρατικής και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) ψήφισε υπέρ της παράτασης σε μια προκαταρκτική ψηφοφορία σήμερα. Από τους συνολικά 311 βουλευτές οι 22 τάχθηκαν κατά της παράτασης και τρεις απείχαν.

«Αυτό το κάνουμε όχι εξαιτίας των άξεστων σχολίων (εκ μέρους της Ελλάδας), αλλά διότι είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης» δήλωσε ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των CDU/CSU.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του συγκυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της παράτασης.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε την έγκριση της παράτασης της ελληνικής σύμβασης με το επιχείρημα ότι η Αθήνα δεν εξασφαλίζει ηπιότερους όρους, αλλά απλώς περισσότερο χρόνο.

Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του CDU/CSU, φέρετε να ανέφερε πριν την ψηφοφορία ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας έθεσαν σε δοκιμασία την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης μπορεί να ανακληθεί, εάν η χώρα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. 

Βουλευτές που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας δήλωσαν ότι ο Σόιμπλε είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης «θέτει σε δοκιμασία την αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων« με συνεντεύξεις στις οποίες επαναφέρει τη συζήτηση για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους και εκφράζει αμφιβολίες για την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τα χρέη της.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή