«Καρφιά» Γ. Μηλιού για τη συμφωνία και τους χειρισμούς του ΥΠΟΙΚ

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 11:05
UPD:11:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
A- A A+

Σκληρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης που οδήγησαν στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ασκεί ο Γιάννης Μηλιός σε κείμενο που ανήρτησε στο facebook και συνυπογράφουν οι Σπύρος Λαπατσιώρας και Δημήτρης Σωτηρόπουλος.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η συμφωνία είναι ένα πρώτο βήμα σε ολισθηρό έδαφος, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είχε ελλιπή προετοιμασία στη διαπραγμάτευση και προσάπτει αντιφατικές τακτικές στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Μηλιό και τους συνυπογράφοντες, υπήρξε απουσία σοβαρού σχεδίου που να στηρίζεται σε αριθμούς και ανάλυση.

«Είναι εύκολα κατανοητό», συμπληρώνουν, «πως αυτή η κακά στημένη διαπραγμάτευση, παρά τις εργατοώρες που αφιέρωσαν οι πρωταγωνιστές της, είχε τα χαρακτηριστικά άλματος με δεμένα μάτια».

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι «οι διαφορές και οι κακοί χειρισμοί και οι μετατοπίσεις έδειξαν στους εταίρους ότι η ελληνική πλευρά είναι επιδεκτική χειρισμών».

Εξάλλου, στη μακροσκελή ανάλυση η κυβέρνηση εγκαλείται γιατί «έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, σε σχέση με άλλες διαστάσεις» και δίνεται ως παράδειγμα το περιστατικό με τον Ντέισελμπλουμ, που «προφανώς τόνωσε το "εθνικό αίσθημα", αλλά συγχρόνως αφαίρεσε διαπραγματευτική ισχύ από τη στιγμή που όλο το Σαββατοκύριακο ασχολήθηκε η κυβέρνηση με το να καθησυχάζει τις αγορές που θα άνοιγαν την Δευτέρα».

Αυτό, κατά τους συντάκτες της ανάλυσης, σηματοδότησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σταθερή τακτική διαπραγμάτευσης.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή