Κάμερον: Η Βρετανία θα στείλει 75 στρατιωτικούς στην Ουκρανία

Σαν συμβούλους, μακριά από το πεδίο της μάχης
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 14:01
UPD:15:00
REUTERS/LUKE MACGREGOR

Οι Βρετανοί στρατιωτικοί δεν θα πλησιάσουν ωστόσο στις περιοχές όπου διεξάγονται μάχες, ξεκαθάρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός (φωτ. αρχείου), μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

A- A A+

Η Μεγάλη Βρετανία θα στείλει 75 στρατιωτικούς στην Ουκρανία τον Μάρτιο για να λειτουργήσουν ως σύμβουλοι σε ζητήματα τακτικής του πεζικού, καθώς και των τμημάτων εφοδιασμού και υλικού πολέμου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι Βρετανοί στρατιωτικοί δεν θα πλησιάσουν ωστόσο στις περιοχές όπου διεξάγονται μάχες, ξεκαθάρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Εάν δεν σταματήσει κανείς τη Ρωσία στην Ουκρανία, αύριο θα έχουμε αποσταθεροποίηση στη Μολδαβία και στις χώρες της Βαλτικής», ανέφερε ο κ, Κάμερον, ο οποίος αναφέρθηκε σε πιθανό τρίτο πακέτο κυρώσεων, οι οποίες θα πλήξουν τομείς - κλειδιά της ρωσικής οικονομίας.

Σε ερώτηση που του έγινε για το ζήτημα της παροχής όπλων στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου υπογράμμισε ότι πλέον είναι ώρα να τεθεί και αυτή η προοπτική στο τραπέζι.

«Μέχρι στιγμής, πάντως, το θέμα αφορά αποκλειστικά και μόνο μη φονικό εξοπλισμό», κατέληξε.

Πολωνία: Βήμα στη σωστή κατεύθυνση

Ο πρόεδρος της Πολωνίας τόνισε την Τετάρτη ότι η βρετανική απόφαση κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Ο Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι δήλωσε επίσης ότι η Πολωνία κρατεί ανοικτές όλες τις επιλογές για τον τρόπο με τον οποίο θα υποστηρίξει το Κίενο ενάντια στους φιλορώσους αποσχιστές και τη Ρωσία.

Ο υπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας, Μάικλ Φάλον, πάντως, έσπευσε την Τετάρτη να ξεκαθαρίσει ότι η χώρα του δεν θα στείλει στην Ουκρανία μάχιμους άνδρες ούτε θα λάβει κατά κανέναν τρόπο μέρος σε μάχες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή