Κυβέρνηση: Ο στόχος επετεύχθη, στροφή στις εσωκομματικές αντιδράσεις

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 16:17
UPD:17:27
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Επισπεύδει τις εσωκομματικές εξελίξεις το Μαξίμου στον απόηχο τις αποστολής της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup και της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης,μετά την έγκριση από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών.

Για τις 20:00 ορίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις να τίθεται επί τάπητος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει σύγκληση και της Κεντρικής Επιτροπής.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης και σκληρής μάχης. Δεν είναι αγώνας ταχύτητας, είναι ένας αγώνας αντοχής και θα κριθούμε και ως κυβέρνηση και ως κοινωνία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας «Στο Κόκκινο» για τη λίστα της ελληνικής κυβέρνησης, που βρίσκεται ήδη στα χέρια της Κομισιόν, ενώ στα Παραπολιτικά τόνισε ότι «στο κόμμα μας έχουμε μάθει να συζητάμε όλα τα ζητήματα, τους προβληματισμούς, δεν δαιμονοποιούμε καμιά συζήτηση».

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης μίλησε για «προοδευτικό συμβιβασμό» και διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η πρόταση που απέστειλε η Αθήνα «δεν έχει καμιά σχέση με μέτρα και μνημόνιο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη, λέγοντας ότι «χρειάζεται στρατηγική και μυαλό σε αυτό που πάμε να κάνουμε», σε μια εμφανή κίνηση αποφόρτισης από την τοποθέτηση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζου για τη συμφωνία που επετεύχθη με τους δανειστές.

Στο Μαξίμου πάντως επιμένουν ότι αν δεν είχαμε κυβέρνηση με κορμό του ΣΥΡΙΖΑ «τώρα θα εφαρμοζόταν το mail Χαρδούβελη» και καλούν σε μια απλή σύγκριση των δύο κειμένων-μεταρρυθμίσεων.

Και προς επίρρωση του παραπάνω, στη κυβέρνηση, με εσωτερικό έγγραφο, σημειώνουν ότι στη λίστα Βαρουφάκη περιλαμβάνεται η αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν από την πρόσφατη άνοδο της απόλυτης φτώχειας, μέτρα για την άμεση άρση της καταστολής στην πραγματική οικονομία, εισαγωγή σταδιακά μιας νέας, «έξυπνης» προσέγγισης για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις η οποία εξισορροπεί την ευελιξία με τη δικαιοσύνη, η επανεξέταση ιδιωτικοποιήσεων οι οποίες δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει με σκοπό τη βελτίωση των όρων κ.ά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή