Λαβρόφ: Η Δύση επιδιώκει να κυριαρχήσει στον κόσμο

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 22:15
UPD:22:30
REUTERS/MIKE SEGAR

Κατά την ομιλία του σε ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που οργανώθηκε από την Κίνα, ο Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε, χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένες χώρες, την κατάφωρη παραβίαση των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

A- A A+

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε, σε ομιλία του τη Δευτέρα, τις δυτικές δυνάμεις ότι προσπαθούν να επιβάλουν την ιδεολογία τους στον υπόλοιπο κόσμο.

Κατηγόρησε ειδικότερα τις ΗΠΑ, χωρίς να τις κατονομάσει, ότι έχουν βυθίσει στο χάος τη Μέση Ανατολή, όπου τροφοδοτούν την άνοδο του εξτρεμισμού για να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους να διευθύνουν τον κόσμο.

Κατά την ομιλία του σε ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που οργανώθηκε από την Κίνα, η οποία προεδρεύει του Συμβουλίου, ο Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε, χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένες χώρες, την κατάφωρη παραβίαση των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και ειδικότερα, «της ανεξαρτησίας, της ισότητας των κυρίαρχων κρατών, της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις», προβάλλοντας ως παραδείγματα τις δυτικές επεμβάσεις στη Συρία, την Λιβύη και το Ιράκ.

«Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών για την διεύθυνση της πορείας του κόσμου, της κυριαρχίας των πάντων και παντού και της χρήσης της στρατιωτικής βίας κατά μονομερή τρόπο για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων», είπε.

«Όλα αυτά έχουν βυθίσει τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στην αστάθεια και το χάος και , σε μεγάλο βαθμό, έχουν δημιουργήσει κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη των εξτρεμισμών», πρόσθεσε.

Για όσους «δεν συνεργάζονται , υπάρχουν διάφορες μέθοδοι, ανάμεσά τους η αλλαγή καθεστώτος, η ανοικτή υποστήριξη του αντισυνταγμαιτκού πραξικοπήματος στην Ουκρανία εδώ και έναν χρόνο», είπε καταγγέλλοντας τις μονομερείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση , χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή