Περέιρα: Σε άλλη χώρα θα είχε διακοπεί ο αγώνας

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015 23:37
UPD:23/02/2015 16:57
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε λόγο για «κλίμα τρομοκρατίας», ενώ όπως είπε κι εκείνος αλλά και οι παίκτες του δεν είχαν προσήλωση και αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι λόγω του κλίματος που είχε διαμορφωθεί.

A- A A+

Έτοιμος να... σκάσει από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ο ίδιος βίωσε στο «Απ. Νικολαΐδης», στο «βάπτισμα του πυρός» που έλαβε σε ντέρμπι «αιωνίων» εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε λόγο για «κλίμα τρομοκρατίας», ενώ όπως είπε κι εκείνος αλλά και οι παίκτες του δεν είχαν προσήλωση και αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι λόγω του κλίματος που είχε διαμορφωθεί.

«Πριν μιλήσω για το παιχνίδι θα ήθελα να πω για τις συνθήκες που έγινε ο αγώνας. Δεν θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρώτο που μάς συνέβη ήταν να μας τρομάξουν όταν φτάσαμε στο γήπεδο και το κατάφεραν σε ένα βαθμό. Μας πετούσαν πολλά αντικείμενα» υπογράμμισε ο Περέιρα.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι καν συγκεντρωμένος με τα αντικείμενα που μού πετούσαν, ενώ και οι παίκτες μου δεν μπορούσαν ούτε τα πλάγια να εκτελέσουν. Είχαμε συνέχεια τον φόβο. Όποιος πιστεύει πως αυτό ήταν ποδοσφαιρικός αγώνας είναι ψέμα. Σε άλλη χώρα θα είχε διακοπεί στο πρώτο πεντάλεπτο, το διαβεβαιώνω αυτό. Δεν θα είχε γίνει αυτός ο αγώνας υπό αυτές τις συνθήκες» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση γιατί δεν αγωνίστηκε ο Κασάμι, ο Ίβηρας προπονητής έκανε μια πολύ σοβαρή καταγγελία. «Θέλετε να μάθετε γιατί δεν έπαιξε ο Κασάμι; Γιατί στην προθέρμανση δέχθηκε αντικείμενο που τον έκαψε και δεν ήταν σε κατάσταση να αγωνιστεί. Είναι ντροπή. Ένας απ' τους σημαντικότερους παίκτες μας δεν αγωνίστηκε επειδή τον χτύπησαν πριν την έναρξη του αγώνα» είπε.

Όσο για το αγωνιστικό σκέλος; «Ο Ολυμπιακός κατέβηκε σαν ομάδα σήμερα, είχε τον έλεγχο, ήμασταν συγκεντρωμένοι αλλά μάς κόστισαν τα δύο λάθη που κάναμε. Για να μην γίνονται αυτά τα λάθη, θα πρέπει οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και να μην συμβαίνουν αυτά τα πράγματα εκτός αγωνιστικού χώρου. Το γήπεδο ήταν βαρύ, οι καιρικές συνθήκες το είχαν κάνει κάπως ακατάλληλο για αγώνα. Σήμερα είμαι περήφανος για την απόδοση της ομάδας μου, σε αντίθεση με τον αγώνα στην Ουκρανία. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε δείξει πως είμαστε καλύτεροι, έχουμε πλεονέκτημα και είμαστε σίγουροι πως θα κατακτήσουμε τον τίτλο».

Για το λιγοστό χρόνο συμμετοχής του Ντομίνγκες απάντησε ότι «ο Φορτούνης είναι απ' τους πιο ποιοτικούς Έλληνες παίκτες. Ο Τσόρι έπρεπε να μείνει εκτός γιατί είναι 33 ετών, έπαιξε στην Ουκρανία και έπρεπε να ξεκουραστεί. Ο Φορτούνης έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και θα έπρεπε να στηρίζετε τους δικούς σας παίκτες».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις