Ποροσένκο: Συνεργάτης του Πούτιν οργάνωνε τους ελεύθερους σκοπευτές στη Μεϊντάν

Καταγγελία του προέδρου της Ουκρανίας για άμεση ρωσική εμπλοκή στις δολοφονίες διαδηλωτών
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 16:24
UPD:16:43
REUTERS/HANDOUT

Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε τα σχετικά σχόλια σε συνάντησή του με συγγενείς μερικών εκ των περίπου 100 ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την τριήμερη κορύφωση των επεισοδίων στο Κίεβο, ακριβώς πριν έναν χρόνο (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο τόνισε την Παρασκευή ότι υπάρχουν αποδείξεις πως κορυφαίος συνεργάτης του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, συγκεκριμένα ο Βλάντισλαβ Σουρκόφ, διηύθυνε «ξένες ομάδες ελεύθερων σκοπευτών» οι οποίες πυροβολούσαν και σκότωναν διαδηλωτές στο κέντρο του Κιέβου κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της πλατείας Μεϊντάν.

«Μόλις πριν λίγες ημέρες, ο αρχηγός της κρατικής ασφάλειας με ενημέρωσε ότι, κατά τις ανακρίσεις, αξιωματούχοι των ειδικών δυνάμεων παρείχαν αποδείξεις πως ο Ρώσος προεδρικός συνεργάτης Βλάντισλαβ Σουρκόφ ήταν ο οργανωτής ξένων ομάδων ελεύθερων σκοπευτών κατά της Μεϊντάν», ανέφερε ο κ. Ποροσένκο, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

EURONEWS

Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε τα σχετικά σχόλια σε συνάντησή του με συγγενείς μερικών εκ των περίπου 100 ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την τριήμερη κορύφωση των επεισοδίων στο Κίεβο, ακριβώς πριν έναν χρόνο.

Οι κινητοποιήσεις είχαν ως στόχο το φιλορωσικό καθεστώς του τότε προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος τελικά ανετράπη στα τέλη Φεβρυοαρίου του 2014.

Οι αρχές της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, έχουν πλέον ανακαλύψει μια «ξεκάθαρη ρωσική ανάμειξη» στις δολοφονίες διαδηλωτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή