Ρ. Αντωνοπούλου: Δεν είμαστε λαϊκό δικαστήριο αλλά εντολοδόχοι των ανέργων

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 14:47
UPD:14:49
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η κ. Αντωνοπούλου (φωτ. αρχείου) τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι πελάτες μου είναι οι άνεργοι, αλλά ο δικός σας πελάτης είναι το υπουργείο Εργασίας».

A- A A+

Συσκέψεις με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στα προγράμματα ανεργίας και κατάρτισης ανέργων έχει τις δύο τελευταίες εβδομάδες η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας υπεύθυνη του σχεδιασμού των νέων προγραμμάτων ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Στις προτεραιότητες του υπουργείου βρίσκονται η αξιολόγηση όλων ανεξαιρέτως των προγραμμάτων και εν συνεχεία ο επανασχεδιασμός τους.

Η κ. Αντωνοπούλου είχε σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους του του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ, του ΙΟΒΕ, της ΚΕΔΕ και των ΚΕΚ. Ήδη το υπουργείο περνά από «ψιλό κόσκινο» όλους τους φακέλους των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης και αξιολογεί την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν.

Παράλληλα, ζήτησε από τους εκπροσώπους των Κ.Ε.Κ. «με ανοικτή διάθεση αυτοκριτικής να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στον επανασχεδιασμό των προγραμμάτων τα οποία θα ανακοινώσει το το υπουργείο σε εύλογο χρόνο».

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της, τα προβλήματα που κατά καιρούς δημιουργήθηκαν με τις καθυστερήσεις πληρωμών των εκπαιδευομένων αλλά και την επανένταξη των εκπαιδευομένων στην αγορά εργασίας.

Μάλιστα, η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας ανέφερε ότι «η νέα ηγεσία του υπουργείου δεν αποσκοπεί να λειτουργήσεις ως λαϊκό δικαστήριο για τις αμαρτίες του παρελθόντος, αλλά ως εντολοδόχος των ανέργων που ζητούν επίλυση των προβλημάτων τους». Η κ. Αντωνοπούλου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι πελάτες μου είναι οι άνεργοι, αλλά ο δικός σας πελάτης είναι το υπουργείο Εργασίας».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ΚΕΚ ζήτησαν από την υπουργό την παρέμβαση της για να επιλυθούν προβλήματα που έχουν σχέση με το χρόνο αποπληρωμής των προγραμμάτων, αλλά και τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού από ορισμένα ΚΕΚ που κάνουν κακή χρήση του voucher.

Στέλιος Παπαπέτρου
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή