Εικονικό δείπνο με χιλιάδες καλεσμένους

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 18:05
UPD:18:06
ODN
A- A A+

Μπορεί πολλοί από τους κατοίκους της Νότιας Κορέας να μην είχαν παρέα για να γιορτάσουν με ένα όμορφο δείπνο την κινεζική πρωτοχρονιά, ωστόσο τη λύση έδωσε το διαδίκτυο, όπου διοργανώθηκε ένα… μεγάλο εικονικό τραπέζι, με χιλιάδες καλεσμένους.

Αφού φόρεσε την παραδοσιακή στολή και ετοίμασε πιάτα σύμφωνα με τα έθιμα της ημέρας, ο Νοτιοκορεάτης Λι Γουν Μπι κάθισε μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή του, ευελπιστώντας να κάνει όσους τον παρακολουθούν να αισθανθούν λιγότερο μόνοι.

«Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να περάσουν την κινεζική πρωτοχρονιά με τις οικογένειές τους, καθώς είναι απασχολημένοι με τις δουλειές τους, και είναι λυπηρό να μένει κανείς σπίτι και να τρώει μόνος του», ανέφερε ο Λι, ο οποίος τρώει και παράλληλα συνομιλεί με χιλιάδες αγνώστους που παρακολουθούν το σόου του, όχι μόνο τις ημέρες των εορτών αλλά σχεδόν καθημερινά.

Περίπου 8 χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου συντονίζονται με τον Λι, απολαμβάνοντας μαζί του το γεύμα τους, αλλά και το σόου που δίνει για τρεις ώρες, έξι φορές την εβδομάδα.

Μάλιστα, μέσα από δωρεές των χρηστών και χορηγίες εστιατορίων, ο Λι κερδίζει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4,5 χιλιάδων δολαρίων κατά μέσο όρο το μήνα (4 χιλιάδες ευρώ), με την ιδέα του να εξαπλώνεται και να γίνεται… επάγγελμα.

Τη στιγμή που ο αριθμός των Νοτιοκορεατών που ζουν μόνοι τους είναι συνεχώς αυξανόμενος, σε μία χώρα που μετρά περισσότερους από 50 εκατομμύρια κατοίκους, ζωντανές εκπομπές αντίστοιχες με αυτή του Λι «ξεφυτρώνουν» καθημερινά στο διαδίκτυο και γίνονται μόδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή