Bild: Ευχαριστούμε Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 12:34
UPD:12:40
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Αναφερόμενος στο έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης προς το Eurogroup, ο συντάκτης κάνει λόγο για «ένα τεράστιο χαστούκι για τους Έλληνες φαταούλες».

A- A A+

«Η Γερμανία λέει "ευχαριστώ" Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Bild, η οποία αναφέρεται στην άρνηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας να δεχθεί το ελληνικό αίτημα για επέκταση της βοήθειας.

«Επιτέλους, κάποιος λέει "όχι" στους χρεοκοπημένους Έλληνες» αναφέρεται στον υπέρτιτλο του δημοσιεύματος, ενώ στον υπότιτλο επισημαίνεται ότι «η Αθήνα συνεχίζει να εμφανίζεται ανυποχώρητη πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup». 

Αναφερόμενος στο έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης προς το Eurogroup, ο συντάκτης κάνει λόγο για «ένα τεράστιο χαστούκι για τους Έλληνες φαταούλες» και προσθέτει ότι η Ελλάδα ζητάει πάλι νέα βοήθεια για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αλλά συνεχίζει να απορρίπτει σκληρά μέτρα λιτότητας.

«Το αντίθετο, η κυβέρνηση σχεδιάζει μάλιστα μια ανακούφιση δισεκατομμυρίων για τον πληθυσμό. Θέλει η Βουλή να αποφασίσει έναν νόμο που απαλλάσσει πολίτες και εταιρείες ως και από το 50% των φορολογικών τους χρεών», συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.

«Δώρα δισεκατομμυρίων για τον ελληνικό λαό - και να τα πληρώσουμε εμείς αυτά. Σε αυτό ο Σόιμπλε δεν συμμετέχει πια. Και για αυτό η Γερμανία λέει: ευχαριστώ, κύριε υπουργέ!», τονίζει ο αρθρογράφος.

Σύμφωνα με τη Bild, ο Σόιμπλε θέλει «στη σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες να περιλάβει τον Αθηναίο συνάδελφό του Γ. Βαρουφάκη για άλλη μια φορά».

Στο δημοσίευμα διατυπώνονται επικρίσεις και κατά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος «δίνει στους Έλληνες ψεύτικες ελπίδες».

«Το Βερολίνο απορρίπτει το αίτημα των Ελλήνων για νέα βοήθεια και οι Βρυξέλλες παρεμβάλλονται, ενώ η ΕΕ δεν έχει καμιά σχέση με τις βοήθειες, καθώς αυτό είναι δουλειά του Eurogroup. Ο Γιούνκερ όλο ανακατεύεται», καταλήγει ο συντάκτης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή