Δεκατρείς βουλευτές εκλέγει η Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2004 10:22
A- A A+

Σε 13 ανέρχεται ο αριθμός των βουλευτών που εκλέγει η Νέα Δημοκρατία στο νομό Θεσσαλονίκης, ενώ αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ εκλέγει επτά, το ΚΚΕ δύο και ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έναν.

Συγκεκριμένα στην Α' Θεσσαλονίκης η Νέα Δημοκρατία εκλέγει οκτώ βουλευτές και πέντε στη Β', το ΠΑΣΟΚ έξι βουλευτές στην Α' και έναν στην Β', το ΚΚΕ από έναν στην Α' και στην Β' Περιφέρεια, ενώ ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, εκλέγει έναν βουλευτή στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής στην Α' Θεσσαλονίκης η Νέα Δημοκρατία στα 683 εκλογικά τμήματα από 839, ποσοστό 81,29%, εκλέγονται : Κ. Γκιουλέκας, Ι. Ιωαννίδης, Γ. Ορφανός, Στ. Παπαθεμελής, Ε. Ράπτη, Α. Σπηλιόπουλος, Στ. Καλαφάτης και Π. Κοκόρης.

Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται : Χ. Καστανίδης, Ε. Βενιζέλος, Χ. Αράπογλου, Α. Τσοχατζόπουλος, Ι. Μαγκριώτης και Ε. Καϊλή.

Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Γ. Χουρμουζιάδης και από το Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η Αικ. Ξηροτύρη.

Στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης σε 309 εκλογικά τμήματα από 445 ποσοστό 69,44% εκλέγονται από τη Ν.Δ οι : Α. Ρεγκούζας, Γ. Σαλαγκούδης, Θ. Καράογλου, Δ. Γαλαμάτης και Κ. Ζαχαράκης. Από το ΠΑΣΟΚ ο Β. Γερανίδης και από το ΚΚΕ ο Α. Τζέκης.

Να σημειωθεί ότι στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης είναι υποψήφιοι και οι αρχηγοί των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, οπότε αν οι κύριοι Καραμανλής, Παπανδρέου και Κωνσταντόπουλος επιλέξουν να κρατήσουν τη βουλευτική έδρα την Θεσσαλονίκης, τότε από τη Νέα Δημοκρατία με τα έως τώρα αποτελέσματα δεν θα εκλεγεί ο Π. Κοκόρης, από το ΠΑΣΟΚ η Ε. Καϊλή και από τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς η Αικ. Ξηροτύρη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή