Κόλιν Πάουελ : Δημοκρατικές οι διαφωνίες για το Σύνταγμα του Ιράκ

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2004 07:19
A- A A+

Ως απόδειξη του υγιούς πνεύματος της δημοκρατίας χαρακτήρισε χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, τις διαφωνίες της τελευταίας στιγμής που ανέκυψαν σχετικά με το προσωρινό Σύνταγμα στο Ιράκ.

Το κείμενο του Συντάγματος υπεγράφη τελικά χθες, έπειτα από εντατικές κι έντονες διαβουλεύσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Την περασμένη Παρασκευή η υπογραφή είχε αναβληθεί λόγω διαφωνιών που ανέκυψαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δίκτυο Fox, ο Πάουελ απεκάλεσε την καθυστέρηση σύμβολο της «δημοκρατίας στην πράξη».

«Δείτε με ποιόν τρόπο έφθασαν σε αυτό -μαλώνοντας, συζητώντας, διαφωνόντας. Κι επανήλθαν, κι ιδού ήταν όλοι, ένα υπέροχο δευτεριάτικο πρωϊνό, κι υπογράφουν το κείμενο, κάτι που είναι επαναστατικό», τόνισε ο Πάουελ, υπερθεματίζοντας: «Η δημοκρατία είναι ένα φασαριόζικο σύστημα».

Όπως τόνισε ο ίδιος, η τελετή της υπογραφής του προσωρινού Συντάγματος θα πρέπει να έσβησε κάθε αμφιβολία για την ορθότητα της εισβολής στο Ιράκ για την απομάκρυνση του Σαντάμ Χουσέιν. Οι Ιρακινοί πρόκειται να σχηματίσουν μία μεταβατική κυβέρνηση που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας από τους Αμερικανούς την 1η Ιουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή