Δ. Στρατούλης: Προσωπικές οι απόψεις του Γ. Ρωμανιά

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 19:06
UPD:19:11
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Οι δηλώσεις του κ. Γιώργου Ρωμανιά προκάλεσαν την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού για θέματα κοινωνικής ασφάλισης κ. Δημήτρη Στρατούλη (φωτ. αρχείου), ο οποίος χαρακτήρισε ως «προσωπικές» τις απόψεις του γενικού γραμματέα.

A- A A+

Ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικής ασφάλισης κ. Δημήτρης Στρατούλης, χαρακτήρισε ως προσωπικές, τις απόψεις του γενικού γραμματέα κοινωνικής ασφάλισης περί αντικατάστασης των ασφαλιστικών εισφορών με ένα μικρό ποσοστό επιπλέον φορολόγησης στον φόρο εισοδήματος.

Ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς, με δηλώσεις του στον Τύπο, τις τελευταίες μέρες, ανέφερε ότι η πρόταση του για νέα ασφαλιστικό σύστημα που θα δίνει ενιαία σύνταξη σε όλους τους ασφαλισμένους με κοινές προϋποθέσεις αδιακρίτως κλάδου, αντικατάσταση των ασφαλιστικών εισφορών με φόρο εισοδήματος και μετατροπή των ασφαλιστικών ταμείων σε αποκεντρωμένες κρατικές υπηρεσίες, είναι μια παλαιά δική του πρόταση του 2009 που είχε γίνει στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό.

Οι δηλώσεις του κ. Γιώργου Ρωμανιά προκάλεσαν την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού για θέματα κοινωνικής ασφάλισης κ. Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος χαρακτήρισε ως «προσωπικές» τις απόψεις του γενικού γραμματέα.

Στην απάντηση του κ. Στρατούλη επισημαίνονται τα εξής:

«Όσον αφορά ανακοινώσεις και σχόλια, που έγιναν με αφορμή τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά, περί κατάργησης των ασφαλιστικών εισφορών και αντικατάστασης τους με παρακράτηση φόρου, διευκρινίζουμε ότι, όπως και ο ίδιος με σαφήνεια ανέφερε, πρόκειται για δικές του, παλαιότερες, προσωπικές απόψεις-προτάσεις, που δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις και στην πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης».

Αντιδράσεις από πολιτικά κόμματα

Με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του ΚΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «οι δηλώσεις του γ.γ. Κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Γιώργου Ρωμανιά, για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και κυρίως οι αναφορές του για κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και αντικατάσταση τους με επιπλέον φορολόγηση στο φόρο εισοδήματος, δημιουργούν εύλογες ανησυχίες στους εργαζόμενους για το παρόν και το μέλλον των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων». 

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του γραφείου τύπου τονίζει ότι «Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει καθαρά, εάν συμφωνεί με τις ανεύθυνες και επικίνδυνες για το μέλλον των συντάξεων, απόψεις του Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διαφορετικά να τον “μαζέψει” άμεσα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή